Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Håvard Kleven og Lars Jørum
Håvard Kleven og Lars Jørum

VM-klare!

IHF har oppnevnt dommerne til VM 2019 i Danmark/Tyskland - Lars Jørum og Håvard Kleven er VM-klare!

Endelig har Norge igjen et dommerpar i et mesterskap for menn. 

Vi må tilbake til EM Menn i 2012 og OL i samme år der Kenneth Abrahamsen og Arne M. Kristiansen var våre representanter for å finne forrige gang.

I mellomtiden har dog Kjersti Arntsen og Guro Røen representert med heder både i VM Kvinner i Serbia i 2013, i Danmark i 2015 og i Tyskland i 2017 og OL i Brasil 2016 blant annet. 

Lars Jørum og Håvard Kleven
hadde sin mesterskapsdebut i Junior-VM Kvinner i 2016. I 2017 var paret i Junior-VM Menn i Algerie. Der gjorde de sine saker så bra at de fikk lede selve VM-finalen. 

Paret ledet sin første kamp i Champions League Menn i februar 2017. 

Lars Jørum og Håvard Kleven har begge vært aktive dommere i mange år, men har vært et dommerpar siden sesongen 2015-16. Siden da har paret også hatt IHF-dommerstatus. 

Etter Junior-VM i 2017 sa paret blant annet dette til handball.no i en oppsummering av mesterskapet: 

– Vi håper at EHF legger merke til at vi fikk finalen i junior-VM, som IHF arrangerer, og gir oss flere kamper i den største klubbturneringen. Deretter vil vårt soleklare mål i forhold til IHF være å ta et steg opp fra junior-VM og få dømme i herre-VM i januar 2019. Det var også beskjeden vi fikk med oss hjem fra Algerie.

Nå kan vi altså gratulere Lars og Håvard med VM-plass, og ønske dem lykke til i det kommende VM i Danmark/Tyskland i januar 2019!