Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Tonje Roth Berglie. Foto: Svein André Svendsen/NHF
Tonje Roth Berglie. Foto: Svein André Svendsen/NHF
Foto: Svein André Svendsen/NHF

Tap for Odense

Det ble for tøft for Larvik i fredagens gruppespillkamp mot Odense i Champions League.

Odense kom til Larvik med et tap og en uavgjort før fredagens kamp. De viste derimot tidlig at de var kommet for å få med seg to poeng hjem til Danmark. Larvik på sin side, hadde startet Champions League med en seier og et tap og ville det annerledes.

Lagene byttet på å lede i første omgang, men det var Odense som trakk det lengste strået og gikk til pause med en tremålsledelse. Til Viasat 4 i pausen kom det en klar tale fra trener Geir Oustrop, som var mest irritert over kontringene i mot: - Vi gjør dårlige vurderinger i angrep, mens i etablert forsvar har vi kontroll. Det var altså bare små justeringer som skulle til for at dette skulle gå bedre i andre omgang.

Odense hadde også gjort noen justeringer i pausen og omgangen starter med et keeperbytte fra en landslagskeeper, Tess Wester (Nederland), til en annen, Althea Reinhardt (Danmark). Det var et godt bytte og med gode redninger som ga kontringer imot var Odense fort ytterligere tre mål foran.

Til tross for tidlig timeout, tatt av Larvik, klarte de ikke å ta igjen dette forspranget. Odense var klart best i andre omgang og vant til slutt med åtte mål.

Larvik hang altså godt med i første omgang, men andre ble for tøff. Til Viasat 4 etter kampen irriterte treneren seg over spillet bakover. – Odense får lov til å gjøre det meste og da er det ikke lett å være keeper. Han var likevel fornøyd med 25 mål fremover.

Larviks neste kamp i Champions League er også mot Odense og den spilles 4. november. Metz og Budućnost møtes i Frankrike søndag.       

FAKTA
Champions League kvinner, gruppespill
Larvik HK–Odense HC 25-33 (13-16)
Boligmappa Arena Larvik
1414 tilskuere
Målscorere Larvik: Emilie Christensen 6, June Andenæs 4, Sara Møller 3, Mathilde Rivas-Toft 3, Mari Molid 2, Tonje Roth Berglie 2, Maria Hjertner 2, Hege Løken 1, Karoline Lund 1, Guro Ramberg 1.
Toppscorer Odense HC: Mie Enggrob Højlund 8.
Utvisninger: Larvik 1x2 min., Odense HC 5x2 min.

Mer om Champions League kvinner