Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Sander Sagosen scoret 12 mål. Foto: Svein André Svendsen/NHF
Sander Sagosen scoret 12 mål. Foto: Svein André Svendsen/NHF
Foto: Svein André Svendsen/NHF

Solid seier

Håndballgutta beseiret Østerrike i Stjørdalshallen onsdag kveld, i første kamp i nystartede EHF Euro Cup.

Sander Sagosen og Torbjørn Bergerud startet kampen nesten på egenhånd. Sander med tre scoringer, Torbjørn med seks flotte redninger i løpet av kampens første ti minutter.
Etter drøyt åtte minutter var stillingen 6-2 til Norge, før Østerrike fikk satt noen scoringer og det sto 9-6 på tavla etter halvspilt førsteomgang.
Til pause var Norge i ledelsen 20-13, etter åtte scoringer av Sander Sagosen.

Andre omgang fortsatte der første omgang sluttet, med høyt tempo fra Norges side, og østerrikere som stadig mer fortvilet prøvde å henge med.
Hele 43 scoringer fikk Håndballgutta til slutt, mot Østerrikes 31. En solid seier, selv om det kanskje ble litt vel mange scoringer i mot.

Trener Christian Berge var godt fornøyd med gutta i intervju med TV2 etter kampslutt:
- Vi snakket mye om tempo før kampen, og ønsket å kontre mye. Det syns jeg vi fikk til veldig bra. Så er det småting bakover vi kan rette på, men vi gjennomførte godt. Det er moro at vi har med nye spillere som tar tak, vi ser at de trives og er seg sjøl - det liker jeg godt!

Kampens to store norske profiler, Torbjørn Bergerud og Sander Sagosen, ble også intervjuet av TV2. Torbjørn kommenterte:
- Dette var morsomt! Godt med redninger, det kom jo mange skudd, men sånn blir det når vi løper mye. Vi slet i perioder med å dekke innspillene, og slapp inn litt for mange scoringer. Jeg syns vi gjorde en fin kamp totaltsett, vi spilte bra, fikk løpt mye og scoret på nesten alle sjansene vi hadde.

Sander Sagosen var full av lovord om publikum i Stjørdalshallen:
- Dette var morsomt! Gøy å spille på hjemmebane, og for meg særlig morsomt å få spille i Trondheims-området. Det var bra trøkk på tribunen og fin stemning!

Håndballgutta reiser nå videre, og spiller borte mot Spania førstkommende søndag. Den kampen kan du se på TV2 Sport2 fra klokka 1925.

FAKTA
EHF Euro Cup
Norge - Østerrike 43-31 (20-13)
Stjørdalshallen, Norge
Antall tilskuere: 3075
Norges målscorere: Sander Sagosen 12, Magnus Jøndal 8, Kent Robin Tønnesen 4, Kevin Gulliksen 3, Lasse Balstad 3, Magnus Gullerud 3, Magnus Søndenå 2, Henrik Jakobsen 2, Eivind Tangen 2, Espen Lie Hansen 2, Christian O'Sullivan 1, Magnus Frederiksen 1.
Østerrikes toppscorere: Alexander Hermann og Janko Bozovic 6.
Antall utvisninger: Norge 4x2 minutter, Østerrike 4x2 minutter og ett rødt kort.

Magnus Gullerud. Foto: Svein André Svendsen/NHF

Christian O'Sullivan. Foto: Svein André Svendsen/NHF

Eivind Tangen. Foto: Svein André Svendsen/NHF