Storhamar, Sola, Vipers og Fredrikstad er alle klare for semifinale i NM Kvinner 2018.

Kvartfinalene i NM Kvinner ble ferdigspilt onsdag kveld. 1. divisjonslaget Sola HK er fortsatt med. Laget beseiret Oppsal i kvartfinalen.

Litt om kampene:

Byåsen Elite - Storhamar Håndball Elite 25-28 (13-15)
Kampen ble jevnere enn de to EHF Cup-kampene lagene har spilt mot hverandre siste tida, men igjen var Storhamar best. Byåsen ble jagende bak hele veien, og klarte aldri å komme helt ajour. Med en målhungrig Bettina Riegelhuth (10 mål) i front kapret Storhamar Håndball Elite plass i semifinalen.Mestscorende for Byåsen var Anna Bjørke Kallestad med 8 mål.

Sola HK - Oppsal 31-21(14-13)
1. divisjonslaget trakk det lengste strået, takket være en solid andreomgang. I første omgang var det jevnt, men kort tid etter pause startet Sola en offensiv som Oppsal ikke klarte å henge med på. Godt målvaktsspill av Sola-målvakt Kimberley Megan Ewanovich var et viktig bidrag til at det til slutt endte med storseier til 1. divisjonslaget.
Camilla Herrem og Malin Holta ble mestscorende for Sola med 6 mål hver. Frida Nåmo Rønning scoret 7 mål for Oppsal og ble lagets toppscorer.

Vipers Kristiansand - Fana 42-32 (26-19)
Favorittene Vipers hadde kontroll i en målrik kamp mot Fana. Etter at Vipers hadde skaffet seg sjumålsledelse til pause, var Fana tettere på en stund etter pausen. Men mot slutten av kampen ble avstanden økt igjen, og til slutt ble det komfortabelt avansement til semifinale for de regjerende mesterne Vipers.
Linn Sulland og Malin Aune ble toppscorere for Vipers med 8 mål hver. Emilie Hovden scoret 9 mål, og ble toppscorer for Fana.

Molde Elite - Fredrikstad Bkl. 20-23  (10-10)
Kampen ble både jevn og spennende. Lagene fulgte hverandre gjennom første del. Etter hvilen var det Fredrikstad som kom best i gang, mens Molde bommet på et par sjumetere. Til ti minutter før slutt var det fortsatt likt (17-17). Derfra og inn var Fredrikstad best, og kunne dermed juble for semifinaleplass etter tremålsseier 23-20.
Dorte Groa ble toppscorer for Fredrikstad med 4 mål, mens Anniken Obaidli scoret 8 mål og ble Molde sin toppscorer.

Trekning av semifinalekampene skjer fredag 26. oktober kl. 1200.