Rystet Ferencváros

På 26-26 fikk Vipers et siste angrep mot Ferencváros, men hjemmelaget snappet ballen og sikret seieren.

I jakten på sin første borteseier i Champions League overrasket Vipers hjemmelaget med en flyver som sikret 26-26 på tampen av kampen. Ungarerne ble avblåst for brøyt i neste angrep, som ga Vipers muligheten til å avgjøre.

Det ville derimot kampens toppscorer Aniko Kovacsics ikke stå og se på. Hun snappet ballen og kontret inn seiersmålet 27-26 foran det entusiastiske hjemmepublikummet.

Kampen hadde to gode målvakter og det var flere perioder med få scoringer. Vipers var helt uten scoring i ti minutter midt i 1. omgang, men lå likevel bare tre mål bak til pause, da også etter en flott flyver der Henny Ella Reistad akkurat fikk ballen i nettet før pausesignalet lød.

Hjemmelaget ledet 8-6 da Vipers gikk ti minutter uten scoring, men i samme periode scoret Ferencváros kun fem mål og ledet 13-6 da gjestene fant tilbake til nettmaskene. Resten av omgangen vant sørlendingene 8-4 og dermed sto det 17-14 til hjemmelaget ved sidebytte.

Mot slutten av kampen ledet «Fradi» 23-19, men så snudde Vipers til 23-24 ved Mathilde Kristensen og sørget for at det ble spennende helt inn.

Bietigheim–Bucuresti spilles senere søndag.

Champions League kvinner, gruppespill
Ferencváros–Vipers 27-26 (17-14)
Erd Arena, Ungarn
2000 tilskuere
Mål Vipers: Linn Jørum Sulland 6, Henny Ella Reistad 5, Jeanett Egebakken Kristiansen 4, Malin Aune 3, Mathilde Kristensen 3, Vilde Jonassen 3, Emilie Hegh Arntzen 1, Marta Tomac 1.
Toppscorer Ferencváros: Aniko Kovacsics 7
Utvisninger: Ferencváros 3x2 min., Vipers 8x2 min.