Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Billettslipp EM 2020

I dag, 24. oktober kl. 1100 åpnet muligheten til å kjøpe billetter til EHF Euro Men 2020!

Billetter kan kjøpes via mesterskapets offisielle nettsider: 

EHF Euro Men 2020 Norge (Trondheim), Sverige og Østerrike

Mindre enn 15 måneder før den største EURO-turneringen til dags dato kastes i gang i Sverige, Østerrike og Norge, blir billetter til flaggskipsturneringen tilgjengelig.

Den 9. januar 2020 vil håndballfans over hele verden oppleve en premiere som markerer starten på EHF EURO 2020 for menn (9. til 26. januar). Dette er første gang mesterskapet arrangeres i tre land, første gang turneringen spilles med 24 deltakende nasjoner og første gang det hele avsluttes med finalespill på en fotballstadion.

Med mindre enn 15 måneder igjen til mesterskapets start får fans muligheten til å skaffe seg de beste plassene i hallen, når billettsalget starter 24. oktober klokken 11.00. Billetter kan kjøpes via den offisielle nettsiden; www.ehf-euro.com.

Lanseringen sammenfaller med starten av EHF EURO 2020-kvalifiseringen med 32 deltakende lag (hvorav 20 lag vil kvalifisere seg for spill i EHF EURO 2020), samt de første matchene til EHF EURO Cup som er et nytt turneringsformat bestående av vertskapslandene Sverige, Østerrike, Norge og regjerende Europamestere, Spania (allerede kvalifiserte nasjoner til EHF EURO 2020).

Billetter til EHF EURO 2020 vil bli tilgjengeliggjort for alle puljer og til alle turneringens stadier i alle tre land. Mens dagsbilletter i alle kategorier vil bli gjort tilgjengelig for kampene som spilles i Sverige, vil fokuset være på billettpakker i Østerrike og Norge i dette første billettslippet.

Ytterligere billettslipp er blant annet planlagt til 9. januar 2019 ("ett år igjen") og til 1. juli 2019, når trekningen er gjennomført og det vil være kjent hvor de 24 deltakernasjonene skal spille sine innledende puljer. Fra før vet vi at Sverige kommer til å spille innledende i Skandinavium i Göteborg, Østerrike starter i Stadthalle i Wien og Norge i Nye Nidarøhallen i Trondheim.

Hvis de kvalifiserer seg skal Danmark spille innledende runde i Malmö Arena, Kroatia i Stadthalle i Graz og Tyskland også i Trondheim. Nye Nidarøhallen, som for tiden er under bygging, blir den eneste arenaen som er vert for to innledende puljer.
De første kampene i Graz (gruppe A) og Trondheim (gruppe C) spilles 9. januar. 10. januar vil kampene starte i Wien (gruppe B), Trondheim (gruppe D – Norges gruppe) og Göteborg (gruppe F). Gruppe E i Malmö starter til sist den 11. januar.

Se spilleplan for mesterskapet.

Finalehelg over tre dager
Hovedrundene spilles i Malmö og Wien, mens finalehelgen går i Stockholms Tele2 Arena, en arena med kapasitet til 20.000 publikummere. I denne avslutningshelgen vil fans få oppleve en hovedstad som puster og ånder håndball i tre dager til ende.
Etter en unik endring av spilleplanen, kunne EHFs lederkomité i september bekrefte at kampen for tredjeplass og finalen for første gang vil spilles separat. Bronsefinalen spilles lørdag 25. januar 2020 mens søndag 26. januar utelukkende er forbeholdt finalen. Med semifinaler fredag 24. januar, samt kamper på lørdag og finale på søndag, har den siste helgen blitt utvidet til en tre dager lang håndballfest rammet inn av et profesjonelt underholdningskonsept.

I den nye spilleplanen blir kampen om 5./6. plass flyttet fra fredag 24. januar før semifinalene, til lørdag 25. januar før bronsefinalen.

Se mer om EHF Euro 2020 i Norge