Annonse:
Gjensidige Landslagsmaskotene
Annonse:
Gjensidige Landslagsmaskotene

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20180929_NOR-FRA_LKS_Kristiansen,-Veronica_640x360-web-foto-Vidar-Ruud-NTB-Scanpix.jpg
Veronica Kristiansen i kampen mot Frankrike
Foto: Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix

Uavgjort mot Frankrike

Norge hadde overtaket, men måtte nøye seg med uavgjort mot Frankrike i Golden League.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med en solid førsteomgang, hadde Håndballjentene et godt tak på Frankrike i den andre kampen i Golden League, og pausesifrene var 14-19 til Norge. Etter en langt jevnere andreomgang der ble Norge hardt presset av aggresivt fransk spill endte det hele med uavgjort 22-22, etter at Veronica Kristiansen hadde scoret utlikningsmålet i aller siste sekund. 

Norges førsteomgang var bra. Katrine Lunde spilte godt mellom stengene, og det var godt spill ute på banen. Ikke minst var det godt å se fem scoringer fra venstre kant, fire signert Thea Mørk. Det var akkurat som landslagssjef Thorir Hergeirsson ønsket seg før kampen: mer bredde i spillet. 

Etter hvilen ble det tøffere, og et helt annet norsk spill. Skudde satt ikke, og forsvarsspillet var langt fra så bestemt som i første del. Dermed fikk Frankrike muligheter til å hente inn igjen det norske forspranget. Ikke minst takket være soid spill av målvakt Laura Glauser og et aggresivt forsvarsspill som gjorde at Norge ikke klarte å holde rytmen i angrepsspillet. De var ajour på 18-18, og var og foran sekunder før slutt. Men det hele endte altså uavgjort. 

Etter kampen sa landslagssjef Thorir Hergeirsson blant annet dette til TV2 Sport 2 om andreomgangen: - Vi startet litt som mot Polen, slapp oss for langt ned og Frankrike kom for lett inn i kampen. Vi ble litt stresset. Det ble bedre på slutten, men vi må sette ballen i mål. 

Søndag er siste dag av Golden League i Danmark. Da skal Norge møte Danmark. Den kampen sendes på TV2, med sendestart 1655 (Kampstart 1700). 

Kampfakta
Golden League Kvinner
Norge - Frankrike 22-22 (14-9)
Ceres Arena, Århus, Danmark

Norges målscorere: 
Veronica Kristiansen 7 mål ( 2 på 7-meter), Thea Mørk 4 mål, Stine Bredal Oftedal 4 mål (1 på 7 m), Vilde Mortensen Ingstad 3 mål, Amanda Kurtovic 2 mål, Sanna Solberg 1 mål og Silje K. Waade 1 mål. 
Øvrige norske spillere: 
Katrine Lunde og Silje Solberg (målvakter, spile en omgang hver)
Emilie Hegh Arntzen, Heidi, Løke, Stine Skogrand, Kari Brattset,Helene G. Fause, Marit R. Jacobsen, Marta Tomac. 

Toppscorer for Frankrike:
Tamara Horacek, 7 mål. 

Utvisninger: 
Norge 4 x 2 min, Frankrike 4 x 2 min. 

Mer om kampene i Golden League

Mer om Håndballjentene 

20180929_NOR-FRA_LKS_Kristiansen,-Veronica-best_640x360-web-foto-Vidar-Ruud-NTB-Scanpix.jpg
Veronica Kristiansen ble norsk toppscorer med 7 mål og også kåret til Norges beste mot Frankrike. Foto: Vidar Ruud/NTB Scanpix