Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Illustrasjonsfoto trener i aksjon.
Illustrasjonsfoto trener i aksjon.

Start på trener 2!

Vurderer du å bli trener 2? Nå er mulighetene mange. Regionene står klare med nye tilbud om utdanning.

Fra og med denne sesongen (2018-19) må hovedtrenere i LERØYserien og 2. divisjon være autorisert trener 2. En overgangsordning fram til sesongen 2021/2022 åpner for at man kan virke i de nevnte serier mens man er under utdanning. Nå står regionene klare til å ta imot nye kandidater.

- Vi har lagt et løp hvor man kan fullføre hele trener 2 gjennom den sesongen som kommer, forteller utdanningsansvarlig i Region SørVest, Kai Corrigan. Det samme melder de andre regionene. I løpet av sesongen 2018/2019 skal det være mulig å gjennomføre trener 2 i samtlige regioner.

-Noen tenker kanskje ikke over at de trenger dette i dag, sier Alexander Christiansen i Region Sør.
-Trener du et lag i Bringserien i dag – kan de fort være aktuelle for LERØYserien om en sesong eller to. Det samme gjelder trenere i 3. eller 4. divisjon. Plutselig står man der og har et lag i 2. divisjon.
I tillegg får man økt kunnskap, et utvidet nettverk med andre trenere og mulighet for å ta trener 3 senere, konkluderer Christiansen.

-For å starte på trener 2 må man være ferdig med trener 1. Hvis du mangler trener 1 er det tid til å ta begge deler før bestemmelsen er endelig i 2021/2022, forklarer Kai Corrigan.
Både han og Christiansen oppfordrer til å komme i gang.
-Økt kunnskap og kompetanse vil gi hele håndball-Norge et ytterligere løft, avrunder begge.

Se mer om utdanningen til Norges Håndballforbund