Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Ulrik som trener 640x360.jpg
Illustrasjonsfoto trener i aksjon.

Start på trener 2!

Vurderer du å bli trener 2? Nå er mulighetene mange. Regionene står klare med nye tilbud om utdanning.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fra og med denne sesongen (2018-19) må hovedtrenere i LERØYserien og 2. divisjon være autorisert trener 2. En overgangsordning fram til sesongen 2021/2022 åpner for at man kan virke i de nevnte serier mens man er under utdanning. Nå står regionene klare til å ta imot nye kandidater.

- Vi har lagt et løp hvor man kan fullføre hele trener 2 gjennom den sesongen som kommer, forteller utdanningsansvarlig i Region SørVest, Kai Corrigan. Det samme melder de andre regionene. I løpet av sesongen 2018/2019 skal det være mulig å gjennomføre trener 2 i samtlige regioner.

-Noen tenker kanskje ikke over at de trenger dette i dag, sier Alexander Christiansen i Region Sør.
-Trener du et lag i Bringserien i dag – kan de fort være aktuelle for LERØYserien om en sesong eller to. Det samme gjelder trenere i 3. eller 4. divisjon. Plutselig står man der og har et lag i 2. divisjon.
I tillegg får man økt kunnskap, et utvidet nettverk med andre trenere og mulighet for å ta trener 3 senere, konkluderer Christiansen.

-For å starte på trener 2 må man være ferdig med trener 1. Hvis du mangler trener 1 er det tid til å ta begge deler før bestemmelsen er endelig i 2021/2022, forklarer Kai Corrigan.
Både han og Christiansen oppfordrer til å komme i gang.
-Økt kunnskap og kompetanse vil gi hele håndball-Norge et ytterligere løft, avrunder begge.

Se mer om utdanningen til Norges Håndballforbund