Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Byåsen.jpg

Håndball for alle!

Samhold, vennskap og ekte idrettsglede sto i sentrum under Landsturneringen sist helg.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Over 2000 deltakere deltok i Landsturneringen, som ble avviklet i Bergen.

Norges Håndballforbund og Norges Fotballforbund har siden 1991 arrangert Landsturneringen i håndball og fotball. Dette er landets største arrangement for utviklingshemmede. I år ble turneringen arrangert i Bergen, 7.–9. september. NFF Hordaland og NHFl Region Vest sto for arrangementet, som ble gjennomført med glans. 52 håndballag og 92 fotballag var i aksjon på og utenfor banen.

På fredag var det åpningsseremoni på Torgalmenningen med Davy Wathne som konferansier. Lørdag var det kamper i Hauklandshallen, med mange flotte prestasjoner og stor stemning, både på og utenfor banen. Lørdagskvelden var det bankett i Grieghallen.  Her var det stor stemning, med god mat, taler og mye dans!

Den gjeveste prisen, Fair Play-prisen, henger høyt for lagene. I år var det Kolbotn som kapret denne prisen, foran mange sterke konkurrenter. Kolbotn er et lag som har holdt sammen i mange år. For spillere, trenere og støtteapparat er glede, samhold, respekt og Fair Play i fokus, både på og utenfor banen. De deltok med 28 spillere, fordelt på tre lag og hele 56 personer i støtteapparatet rundt, så her er det stor stemning! Lagets trener satte veldig stor pris på denne utmerkelsen og hele laget var stolte og glade da de mottok prisen fra selveste presidenten, Kåre Geir Lio.

Kåre-Geir-Lio.jpg

I år deltok 52 lag, fordelt i ulike klasser. Vi gir en ekstra honnør til Byåsens jentelag, som har deltatt på alle Landsturneringene siden starten for 28 år siden! Dette laget viser fortsatt stort engasjement, er glade og har alltid en positiv innstilling!

– Det er like artig hver gang, sier en av de entusiastiske mødrene rundt laget, Randi Eggen, som har fulgt laget i alle år. – Både vi foreldre og spillerne synes det er like artig hver gang, sier hun og legger til at de neste år selvfølgelig skal delta på Stjørdal!

Harstad derimot, deltok for første gang og er like fornøyde.

LAndsturneringen-5.jpg

– Laget har gjennomført fire kamper med få spillere, som har medført at spillerne har fått mye spilletid og har blitt tryggere på banen. Dermed har mestringsfølelsen og håndballgleden økt. Laget er blitt mye bedre på samspill og har hatt stor sportslig utvikling i helgen, sier trenerne Jan Lindgren og Beate Tande, som allerede nå kan røpe at lysten til å delta på neste års Landsturnering stor.

– Målet nå er Landsturneringen i Stjørdal 2019, jubler gjengen fra Harstad.

Norges Håndballforbund takker alle lagene for en kjempeflott helg og ønsker alle sammen lykke til i serien 2018/19.

Neste Landsturnering er på Stjørdal 30. august til 1. september 2019. Arrangør er da NHF Region Nord og NFF Trøndelag.

Se mange flotte bilder her

Kampresultatene finner dere her

Kolbotn-fair-play.jpg

LAndsturneringen-1.jpg

LAndsturneringen-2.jpg

LAndsturneringen-3.jpg

LAndsturneringen-4.jpg