Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Poklar,-Tine_Elverum16_17_640x360web.jpg
Tine Poklar og Elverum storspilte søndag - men holdt det til seier?

Full fres i første CL-kamp

Det ble et tøft møte og dramatikk til siste spilleminutt da Wisla Plock gjestet Terningen Arena søndag.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Elverum Håndball tok søndag kveld i mot polske Wisla Plock til første hjemmekamp i Velux EHF Champions Leauge. Det polske storlaget Wisla Plock ledet gruppe D etter første runde - etter en storseier over sveitsiske Wacker Thun. Polakkene lekte til tider med den sveitsiske mesteren og vant til slutt med hele 10 mål.

Terningen Arena er absolutt en lekegrind, men Michael Apelgrens menn lot seg ikke pirke på nesen. Elverum storspilte de første tretti minuttene, og var tidvis oppe på sitt absolutt beste. Elverumspillerne gjorde en heltemodig innsats, og spilte et forsvarsspill en vinner verdig. Elverum var imponerdnde, men vel fortjent, foran med to mål og stillingen 15-13 til pause.

Etter hvilen mistet Elverum litt flyten, og gjorde på kort tid mange teknsike feil. En nydelig flyver fra Lukas Sandell til Tine Poklar hadde vært et fabelaktig vendepunkt, men målet ble ikke godkjent, og polakkene ilte tilbake. Midtveis i den andre omgangen var stillingen 22-22, og stemningen i hallen vanvittig. 

Åtte minutter før slutt satte Wisla Plock målet som gav dem i ledelse 25-24. Selv om Elverum kom til gode sjanser i angrep, gikk ikke ballen inn (plutselig ble det redninger for den polske keeperen), og Elverum hadde marginene i mot seg på tampen. Det ble noen dramatiske sluttminutter; polakkene lå foran med to mål to minutter før slutt. Flyveren fra tidligere i omgangen gikk i reprise  - og denne gangen satt ballen i mål! Et bittelite håp ble tent, men det ble et famlete siste minutt, og Wisla Plock vant til slutt med to mål og stillingen 30-28. 

- Dette kostet krefter. Wisla Plock spilte tøft absolutt hele veien. Det fantes likevel store muligheter for oss å vinne i dag, så selvfølgelig er vi fryktelig skuffet, sa Michael Apelgren til Viasat4 etter spilleslutt.

Etter kveldens kamp leder Orlen Wisla Plock gruppe D med to strake seire
Elverum ligger nederst, uten poeng. Neste kamp i CL er allerede neste søndag, da tar Elverum i mot Ademar Leon hjemme i Terningen Arena. Med målet om å gå videre i Champions League, er de avhenige av en seier i den kampen... 


Kampfakta
Elverum Håndball - Orlen Wisla Plock 28-30 (15-13)
Gruppespill, gruppe D, Champions League 18/19
Terningen Arena

Fullstendig kamprapport finnes her.