Norge vant Golden League i Danmark

Beseiret Danmark igjen!

Seier 25-20 mot Danmark ga Håndballjentene også seier i sesongens første Golden League-turnering.

Det ble jevnt og spennende i det meste av oppgjøret da Håndballjentene møtte Danmark i avslutningskampen i Golden League i Danmark.

Norge hadde overtak det meste av omgangen, men slet litt i eget forsvar. Det var nok til at Danmark kunne holde følge og også var foran med ett mål etter drøye tjue minutter. Etter norsk "måltørke" i mer enn fem minutter kom imidlertid Norge tilbake igjen, og fram til pause sørget jentene for at det sto 14-12 halvveis. Silje Solberg i Norges mål reddet to sjumeterskast i denne perioden.

I andre omgangen var forsvarsspillet bra hele veien. Danmark slet med å finne lukene de kom til før pause. Men kampen var helt jevnt til halve omgangen var spilt. Fra 18-17 økte Norge til fem mål foran - og dette var avstanden som holdt helt inn, da resultattavla altså viste 25-20 i norsk favør. Katrine Lunde viste igjen solide takter i Norges mål, og hun ble også kåret til Norges beste spiller i kampen.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson var godt fornøyd etter kampen. Til TV2 sa han blant annet: Dette var solid - og en bra gjennomført kamp. Vi hadde litt rufs på venstresiden i forsvar før pause, men det ble bedre i siste del. Alt i alt mye positivt, selv om jeg helt klart skulle ønske at vi treffer bedre framover.

Med to seire og en uavgjort kamp var det Norge som gikk til topps i turneringen. Polen, som overraskende beseiret Frankrike (22-16) på avslutningsdagen, endte på 2. plass, Danmark ble nr 3 og Frankrike nr 4.

Neste Golden League-turnering er Møbelringen Cup i Telenor Arena i Norge fra 22.-25. november. Det blir den aller siste testen før EM i Frankrike i desember.

Kampfakta:
Danmark - Norge 20-25 (12-14)
Landskamp Kvinner senior
Golden League, Forum Horsens, Horsens Danmark
Dommere: Igor Covalciuc og Alexie Covalciuc, Moldova.

Norges målscorere:
Veronica Kristiansen 6 mål, Sanna Solberg 4 mål, Amanda Kurtovic 4 mål, Stine Bredal Oftedal 4 mål, Vilde Mortensen Ingstad 2 mål, Thea Mørk 2 mål, Ingvild Bakkerud 1 mål, Stine Skogrand 1 mål og Marta Tomac 1 mål.

Øvrige norske spillere:
Heidi Løke, Silje K. Waade, Kari Brattset, Helene G. Faugstad, Moa Högdahl.

Toppscorere Danmark:
Anne Mette Hansen og Stine Jørgensen, begge 4 mål hver.

Utvisninger:
Norge 1 x 2 minutter, Danmark 2 x 2 minutter.

Mer om Golden League

Mer om Håndballjentene

Katrine Lunde fikk bestemannspremie. Vidar Ruud NTB Scanpix

Vilde Mortensen Ingstad fikk spille mye mot Danmark. Vidar Ruud NTB Scanpix

Veronica Kristiansen jubler for norsk seier mot Danmark! Foto: Vidar Ruud NTB Scanpix