VM-billett sikra!

U-guttas siste EM-kamp svingte veldig, men Norge fikk taket på Portugal til slutt, sikret 11. plass og VM-billett!

Norge satte kampens første scoring, ved Lars-Henrik Hygen. Deretter satte Portugal to raske scoringer, før samme nordmann scoret igjen.

Stillingen var da 2-2, men videre i andre omgang var det Portugal som hadde initiativet i kampen. Norge fikk ikke satt sitt gode forsvar, og målene «rant» inn periodevis. Omgangens to time outer hjalp Norge noe, men Portugal var i ledelsen 13-11 til pause.

Hva som ble sagt i den norske garderoben i pausen er uvisst, men at det hadde en effekt er visst. Raskt utliknet Norge på stillingen 15-15, og brått var Norge i ledelsen. De siste 20 minuttene ledet Norge hele veien, og med kun 8 sekunder igjen på klokka scoret Norges Tobias Grøndahl, og jubelen sto i taket på den norske benken.

Norge vant kampen 28-24, og tok med det 11. plassen i EM 2018. Dette gir også direkte plass i neste års VM – noe som var hovedmålet for laget før mesterskapet.

Trener Anstein Engravslia var både fornøyd og stolt da han ringte etter kampslutt:
- Det gikk til slutt! Det så litt mørkt ut i førsteomgang, men gutta klarte å snu det! Det er rart med det når man spiller med kniven på strupen, da blir det litt spenning. Det er en veldig fin gjeng vi har hatt med oss her, som har spilt 10 landskamper nå på 14 dager. De er slitne, men henta godt med krefter til kampen i dag, og det var godt å avslutte med seier! Det bor mye bra i det laget her, og nå får vi mulighet til å vise det i både VM neste år og EM året etter det igjen. I tillegg vet vi det sitter noen spillere hjemme som er sultne på å få være med, så dette blir veldig spennende!

Neste samling for u-gutta blir ikke før i slutten av oktober, da det er internasjonal uke og en turnering utenfor landets grenser.