Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

VM-billett sikra!

U-guttas siste EM-kamp svingte veldig, men Norge fikk taket på Portugal til slutt, sikret 11. plass og VM-billett!

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge satte kampens første scoring, ved Lars-Henrik Hygen. Deretter satte Portugal to raske scoringer, før samme nordmann scoret igjen. 

Stillingen var da 2-2, men videre i andre omgang var det Portugal som hadde initiativet i kampen. Norge fikk ikke satt sitt gode forsvar, og målene «rant» inn periodevis. Omgangens to time outer hjalp Norge noe, men Portugal var i ledelsen 13-11 til pause.

Hva som ble sagt i den norske garderoben i pausen er uvisst, men at det hadde en effekt er visst. Raskt utliknet Norge på stillingen 15-15, og brått var Norge i ledelsen. De siste 20 minuttene ledet Norge hele veien, og med kun 8 sekunder igjen på klokka scoret Norges Tobias Grøndahl, og jubelen sto i taket på den norske benken.

Norge vant kampen 28-24, og tok med det 11. plassen i EM 2018. Dette gir også direkte plass i neste års VM – noe som var hovedmålet for laget før mesterskapet.

Trener Anstein Engravslia var både fornøyd og stolt da han ringte etter kampslutt:
- Det gikk til slutt! Det så litt mørkt ut i førsteomgang, men gutta klarte å snu det! Det er rart med det når man spiller med kniven på strupen, da blir det litt spenning. Det er en veldig fin gjeng vi har hatt med oss her, som har spilt 10 landskamper nå på 14 dager. De er slitne, men henta godt med krefter til kampen i dag, og det var godt å avslutte med seier! Det bor mye bra i det laget her, og nå får vi mulighet til å vise det i både VM neste år og EM året etter det igjen. I tillegg vet vi det sitter noen spillere hjemme som er sultne på å få være med, så dette blir veldig spennende!

Neste samling for u-gutta blir ikke før i slutten av oktober, da det er internasjonal uke og en turnering utenfor landets grenser.

FAKTA
U-EM - herrer
Norge - Portugal 28-24 (11-13)
Sports Hall Fran Galovic, Koprivnica, Kroatia
Norges målscorere og lag: Ola Hoftun Lillelien, HK-72 Sande 6, Tobias Grøndahl, Vestre Bærum HK 6, Lars-Henrik Hygen, Viking TIF 3, Alexander Blonz Christoffersen, Viking Håndball 3, Jonas Myreng Elverhøy, Elverum Håndball 2, William Fiala Gjermundnes, ØIF Håndball Elite 2, Viktor Petersen Nordberg, Sandefjord Håndball 2, Kristian Hübert Larsen, Sandefjord Håndball 2, Tollef Oskar Lindqvist, Falk SK 1, Henning Lea Knutsen, Nærbø IL 1, Victor Sprus Helsinghof, Ski IL, Birk Herman Inselseth, Sandefjord Håndball, August Storbugt, Sarpsborg IL Håndball, Alessandro Zulijani, Kolstad Håndball, Andre Bergsholm Kristensen, ØIF Håndball Elite, Robart Jansen, Viking TIF.
Portugals toppscorer: Joel Ribeiro og Martim Costa - 6
Utvisninger: Norge 3x2 minutter, Portugal 6x2 minutter og ett rødt kort