Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20180619-LK00-Skogstrand,-Eli.jpg
Eli Skogstrand. Foto: Svein André Svendsen/NHF

Ute av dansen

U-jentene (LK00) tapte dessverre åttedelsfinalen 18-20, i VM, mot Spania onsdag ettermiddag.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

U-jentene gjorde en god figur i gruppespillet hvor de vant fire av fem kamper. De ble nummer to to i sin pulje og var dermed klare for åttedelsfinale onsdag ettermiddag. Motstander var Spania, som ble nummer tre i sin pulje.  

Førsteomgang var preget av tøft (men godt) forsvarsspill og mange gode redninger, for begge lag. Norge fikk, ikke mindre enn, fem straffer imot seg de første femten minuttene, men takket være en meget god prestasjon av Vilde Tornes Finneide og Eli Skogstrand gikk bare to av de inn. Eli stod ellers og til sammen ble det bare sluppet inn bare syv mål den første omgangen.  

På andre siden av banen stod det også to gode målvakter, som delte på oppgavene. Og i tillegg til et forsvar som var flinke til å presse våre skudd utenfor, scorte vi bare to mål mer enn Spania og stillingen til pause var «bare» 7-9. 

(Ha i bakhodet at Norge hadde scorte i snitt 33 mål i hver kamp i gruppespillet.) 

Tomålsledelsen ble raskt hentet inn av Spania og etter syv minutter i andre omgang var stillingen 11-11. Enda ti minutter senere var stillingen 17-14, i favør Spania og trener Knut Ove Joa tok da timeout, uten at ga den umiddelbare virkningen.  

Ny timeout ble tatt idet det gjenstod 39 sekunder og Norge lå under med ett mål. Trekk ble utført, men ballen ble rotet bort i et forsøk på innspill til strek. Spanjolene svarte umiddelbart med en timeout, da gjenstod bare noen få sekunder . Norge gikk ut i én mot én, i håp om å forstyrre de spanske jentene nok til å få nok en mulighet til et uavgjort resultat.  

Spanjolene ble dessverre for sterke og vant til slutt 20-18. 

En gråtende Eli Skogstrand ble nok en gang kåret til Norges beste.  

Torsdag skal det spilles plasseringskamp. Følg med på handball.no for tidspunkt, kampen streames på mesterskapets sider. 

FAKTA 
U-VM kvinner, åttedelsfinale

Spania -
 Norge 20-18 (7-9) 
Politechnika, Kielce, Polen 
Mål Norge: Henrikke Hauge Kjølholdt,Fyllingen 3, Mia Svele,Storhamar 3, Kristina Sirum Novak,Sola 3,  Rikke Øyerhamn,Tertnes 2, Rikke Arnesen,Stabæk 2, Tuva Ulsaker Høve,Byåsen 1, Live Rushfeldt Deila,Glassverket 1, Tiril Solumsmoen Mørch,Gjerpen 1, Eva Erdal Moen,Gneist 1, Lorin Sendi,Oppsal 1. Øvrige norske spillere: Eli Skogstrand,Sandefjord, Kristin Loraas Eiriksson,Byåsen, Vilde Tornes Finneide,Stabæk.Thale Rushfeldt Deila,Fredrikstad,  Marte Siren Figenschau,Stabæk, Marie Hansen,Byåsen. 
Toppscorer Spania:Janna Sobrepera Casol med 6 mål.  
Utvisninger:Norge 5x2 min., Spania 3x2 min. 

Følg jentene på Instagram: @lk00norge 

Livestream fra mesterskapet 
Mesterskapets hjemmeside 
Kamper og resultater (IHF)