Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

euro-fra-nor-photo-uros-hocevar_640px_k7i9626038.jpg
Foto: Uros Hocevar

Tre på rad!

Endelig satt det skikkelig for u-gutta (LM00) som trygt vant over Israel i onsdagens mellomspillkamp i EM.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge kom best i gang fra start, og hadde satt tre scoringer før Israel fikk sitt første. Med solid forsvarsspill og en trygg målvakt bakerst var det duket for kontringer fra Norges side. Dette gjorde at de norske gutta ledet trygt gjennom hele omgangen, og at de kunne gå til pause 8 mål foran på stillingen 18-10.

Norge fortsatte i samme stil i andre omgang, og var på det meste oppe i en 14-målsledelse. Til slutt ble resultatet 36-23, og Norge er med det sikret minimum 12. plass i mesterskapet. 

Trener Anstein Engravslia var godt fornøyd på telefon fra Kroatia:
- Vi hadde litt press på oss i dag, da vi måtte vinne for å avansere videre, siden Romania tapte for Portugal i går. Israel spiller mann-mann i forsvar, men det løste vi veldig godt. Vi spilte rett og slett fantastisk bra i dag, spilte bra bakover i ett 6-0- forsvar, og Andre var god bakerst. Dette gjorde at vi slapp å spille mye etablert angrep mot dem, men heller kunne sette kontringene. Vi fikk rullert godt på laget, og alle som kom inn bidro sterkt til seieren - det er bra for selvtilliten videre! Nå skal vi suge litt på karamellen, før vi må nullstille og skal forberede oss til en tøff match på fredag.

Fredag klokka 1800 møter Norge nemlig Slovenia i plasseringsspillet. Den kampen kan du streame her.

FAKTA
U-EM - herrer
Norge–Israel 36-23 (18-10)
Sports Hall Fran Galovic, Koprivnica, Kroatia
Norges målscorere og lag: Alexander Blonz Christoffersen, Viking Håndball 6, Tobias Grøndahl, Vestre Bærum HK 6, Lars-Henrik Hygen, Viking TIF 4, Tollef Oskar Lindqvist, Falk SK 4, Jonas Myreng Elverhøy, Elverum Håndball 4, Viktor Petersen Nordberg, Sandefjord Håndball 4, Henning Lea Knutsen, Nærbø IL 3, William Fiala Gjermundnes, ØIF Håndball Elite 2, Ola Hoftun Lillelien, HK-72 Sande 1, Victor Sprus Helsinghof, Ski IL 1, Kristian Hübert Larsen, Sandefjord Håndball 1, August Storbugt, Sarpsborg IL Håndball, Alessandro Zulijani, Kolstad Håndball, Andre Bergsholm Kristensen, ØIF Håndball Elite, Birk Herman Inselseth, Sandefjord Håndball, Robart Jansen, Viking TIF.
Israels toppscorer: Itay Turkenitz 7.
Utvisninger: Norge 3x2 minutter, Israel 6x2 minutter og ett rødt kort