Tøff motstand

Til tross for tøff motstand og en laber start viste U-jentene (LK00) nok en gang hvem som var best.

Søndag var det klart for den fjerde kampen i gruppespillet i Polen, denne gangen var det Japan som stod på andre siden.

Søndagens første omgang var på langt nær like god som de foregående kampene i VM. Selv om vi startet greit, viste Japan krefter og halvveis i omgangen hadde et godt tak på våre U-jenter med stillingen 10-5. Norge skjerpet seg kraftig etter en timeout og karte å hente inn forspranget. Da det gjensto fem minutter av omgangen var stillingen 12-12 og lagene gikk til pause på stillingen 13-14.

Japan spilte kampen stort sett med et offensivt forsvar, noe som var mye av årsaken til den dårlige norske starten. Norge klarte heldigvis å omstille seg og andre omgang startet meget bra. Innen det var gått nesten ti minutter hadde Norge en fin femmålsledelse, men så kom en noe rotete periode, for begge lag heldigvis. Japanerne ålte seg innpå, men igjen viste de Norske jentene hvem som var best og gikk til slutt av med seieren 29-23.

Keeper Eli Skogstrand ble nok en gang kåret til Norges beste spiller.

Til mesterskapets egne sider sier trener Knut Ove Joa: -Denne kampen var en utfordring for oss, noe jeg tenker var veldig bra. Japan spilte veldig godt, så vi måtte jobbe hardt.

Mandag kl. 20 venter Russland i kampen om førsteplassen in gruppen. Se den live på mesterskapets sider.

Følg jentene på Instagram: @lk00norge.

U-VM kvinner, gruppespill
Japan - Norge
23-29 (13-14)
Politechnika, Kielce, Polen
Mål Norge: Live Rushfeldt Deila, Glassverket 5, Marie Hansen, Byåsen 4, Henrikke Hauge Kjølholdt, Fyllingen 3, Thale Rushfeldt Deila, Fredrikstad 3, Tiril Solumsmoen Mørch, Gjerpen 3, Mia Svele, Storhamar 2, Kristina Sirum Novak, Sola 2, Rikke Arnesen, Stabæk 2, Eli Skogstrand, Sandefjord 1, Rikke Øyerhamn, Tertnes 1, Tuva Ulsaker Høve, Byåsen 1, Marte Siren Figenschau, Stabæk 1, Lorin Sendi, Oppsal 1. Øvrige norske spillere: Kristin Loraas Eiriksson, Byåsen, Eva Erdal Moen, Gneist, Vilde Tornes Finneide, Stabæk.
Toppscorer Japan: Airi Ito med fem mål
Utvisninger: Norge 1x2 min., Japan 0x2 min.