Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20170701-LM00-Kristensen,-André-Bergsholm_640x360web_fotoSveinAndreSvendsen_NHF.jpg
Foto: Svein André Svendsen/NHF

Spennende åpningskamp

U-gutta (LM00) med Andre Kristensen (bildet) bakerst, åpnet EM med tap for Frankrike torsdag ettermiddag.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

I Sports Hall Fran Galovic var det de norske supporterne som dominerte lydbildet under kampen, og ga de unge, norske gutta god støtte gjennom en noe nervøs og tøff åpningskamp.

Franskmennene var som ventet sterke, og kom best i gang fra start. De var oppe i ledelsen 6-4, før Norge overtok initiativet i kampen, og tok over ledelsen på stillingen 7-6. Etter en time out fortsatte Norge i samme spor, og var oppe i både 9-7 og 12-10 før franskmennene kom tilbake og tok over ledelsen på stillingen 13-12. Til pause var lagene a jour, med 14-14 i protokollen.

Andre omgang startet like jevnt som første omgang sluttet, og halvveis var stillingen 21-21 før Norge dro litt i fra til 23-21.
Så kom Frankrike tilbake og gikk opp i 26-25. Det ble en jevn og spennende avslutning på kampen, når Frankrike ledet 30-29 og hadde ballkontroll. Norge klarte å erobre ballen, en rask kontringspasning og et skudd - som dessverre satt for sent, og Frankrike kunne dermed juble for seier.

Trener Anstein Engravslia var noe ambivalent på telefon fra Kroatia etter kampslutt:
- Vi hadde ikke trengt å gjøre det så spennende, hvis vi hadde vært litt mer nøyaktige! Vi brant både en 7-meter og en kontring på slutten der, og det kostet oss seieren. Jeg syns allikevel vi gjør en bra kamp jevnt over, men vi var ikke aggressive nok i forsvar. En god åpningskamp, som tross alt også var den første mesterskapskampen til flere av gutta. En bra prestasjon, men vi vil jo gjerne vinne, da!

Nå gjelder det for gutta å nullstille seg til neste kamp, og jobbe med dagens erfaringer.
Norge spiller sin neste kamp i EM mot Danmark, fredag klokka 1630. Kampen kan du streame live her.

FAKTA
U-EM - herrer
Frankrike - Norge 30-29 (14-14)
Sports Hall Fran Galovic, Koprivnica, Kroatia
Norges målscorere og lag: Viktor Petersen Nordberg, Sandefjord Håndball 6, Ola Hoftun Lillelien, HK-72 Sande 4, Tobias Grøndahl, Vestre Bærum HK 4, August Storbugt, Sarpsborg IL Håndball 3, Jonas Myreng Elverhøy, Elverum Håndball 2, Alexander Blonz Christoffersen, Viking Håndball 2, William Fiala Gjermundnes, ØIF Håndball Elite 1, Victor Sprus Helsinghof, Ski IL 1, Alessandro Zulijani, Kolstad Håndball 1, Andre Bergsholm Kristensen, ØIF Håndball Elite, Lars-Henrik Hygen, Viking TIF, Tollef Oskar Lindqvist, Falk SK, Kristian Hübert Larsen, Sandefjord Håndball, Birk Herman Inselseth, Sandefjord Håndball, Henning Lea Knutsen, Nærbø IL, Robart Jansen, Viking TIF.
Frankrikes toppscorer: Antoine Tissot og Drevy Paschal - 6
Utvisninger: Frankrike 7x2 minutter, Norge 6x2 minutter