Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20180809.JPG
Foto: EHF

Solid innsats ga seier

De norske u-gutta (LM00) beseiret Portugal med to mål, i EMs første mellomspillkamp tirsdag.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge kom godt i gang mot Portugal, med et solid forsvar og våkent målvaktsspill fra start. Etter få minutters spill var de i ledelsen 5-3 etter en flott målvaktsparade etterfulgt av en kontringsscoring.

Norge var oppe i en femmålsledelse på stillingen 13-8, før Portugal spilte seg litt opp, til pauseresultatet 14-11 i norsk favør.

I andre omgang startet det jevnt mellom lagene, selv om Norge holdt på ledelsen. 
Mot slutten av andre omgang knappet Portugal innpå, mens Norge var uheldig på noen avslutninger. Etter en kontring utliknet Portugal til 26-26, Norge svarte og gikk opp i ledelsen. Begge lag tok time out i sluttminuttene, noe som ga større uttelling for Norge enn Portugal.
Få sekunder før slutt scoret Norge sitt 28. mål, mens Portugal ikke kom lengre enn  26, og de norske gutta kunne juble for mesterskapets andre seier.

Trener Anstein Engravslia ringte etter kampslutt med følgende kommentar:
- Vi gjorde det unøvendig spennende i dag også, men det er sterkt av gutta å avgjøre på slutten! Vi ledet gjennom store deler av kampen, og spilte bra i første omgang. Vi følte det komfortabelt, men slapp dem unødvendig inn i kampen i andre omgang. Vi burde nok ha avgjort kampen tidligere, men det er rart med det med mesterskap og nerver... I morgen møter vi Israel, et utradisjonelt lag som spiller mann-mann i forsvar, så det skal vi forberede oss godt på.

I morgen, onsdag er altså Israel Norges motstander. Kampen spilles klokka 1630, og kan streames her.

FAKTA
U-EM - herrer
Portugal - Norge 26-28 (11-14)
Sports Hall Fran Galovic, Koprivnica, Kroatia
Norges målscorere og lag: Tobias Grøndahl, Vestre Bærum HK 6 (banens beste), Ola Hoftun Lillelien, HK-72 Sande 6, Viktor Petersen Nordberg, Sandefjord Håndball 4, Alexander Blonz Christoffersen, Viking Håndball 3, Henning Lea Knutsen, Nærbø IL 3, Jonas Myreng Elverhøy, Elverum Håndball 2, Lars-Henrik Hygen, Viking TIF 1, William Fiala Gjermundnes, ØIF Håndball Elite 1, August Storbugt, Sarpsborg IL Håndball 1, Kristian Hübert Larsen, Sandefjord Håndball 1, Alessandro Zulijani, Kolstad Håndball, Victor Sprus Helsinghof, Ski IL, Andre Bergsholm Kristensen, ØIF Håndball Elite, Tollef Oskar Lindqvist, Falk SK, Birk Herman Inselseth, Sandefjord Håndball, Robart Jansen, Viking TIF.
Portugals toppscorer: Martim Costa - 9
Utvisninger: Portugal 4x2 minutter, Norge 2x2 minutter