20180809.JPG

Solid innsats ga seier

De norske u-gutta (LM00) beseiret Portugal med to mål, i EMs første mellomspillkamp tirsdag.

Norge kom godt i gang mot Portugal, med et solid forsvar og våkent målvaktsspill fra start. Etter få minutters spill var de i ledelsen 5-3 etter en flott målvaktsparade etterfulgt av en kontringsscoring.

Norge var oppe i en femmålsledelse på stillingen 13-8, før Portugal spilte seg litt opp, til pauseresultatet 14-11 i norsk favør.

I andre omgang startet det jevnt mellom lagene, selv om Norge holdt på ledelsen.
Mot slutten av andre omgang knappet Portugal innpå, mens Norge var uheldig på noen avslutninger. Etter en kontring utliknet Portugal til 26-26, Norge svarte og gikk opp i ledelsen. Begge lag tok time out i sluttminuttene, noe som ga større uttelling for Norge enn Portugal.
Få sekunder før slutt scoret Norge sitt 28. mål, mens Portugal ikke kom lengre enn  26, og de norske gutta kunne juble for mesterskapets andre seier.

Trener Anstein Engravslia ringte etter kampslutt med følgende kommentar:
- Vi gjorde det unøvendig spennende i dag også, men det er sterkt av gutta å avgjøre på slutten! Vi ledet gjennom store deler av kampen, og spilte bra i første omgang. Vi følte det komfortabelt, men slapp dem unødvendig inn i kampen i andre omgang. Vi burde nok ha avgjort kampen tidligere, men det er rart med det med mesterskap og nerver... I morgen møter vi Israel, et utradisjonelt lag som spiller mann-mann i forsvar, så det skal vi forberede oss godt på.

I morgen, onsdag er altså Israel Norges motstander. Kampen spilles klokka 1630, og kan streames her.