EURO-fra nor-photo-uros hocevar_K7I9626038.JPG

Sliteseier!

Det ble endelig seier for Alexander B. Christoffersen (bildet) og u-gutta (LM00), i EMs siste gruppespillkamp.

De første minuttene av kampen startet med fire raske scoringer, to til hvert lag. Så dro Romania i fra, ledet med opp mot fem mål, før Norge spilte seg opp til uavgjort. Sluttminuttene ble svært spennende, før de norske u-gutta altså kunne juble for seier 29-27.

På stillingen 2-6 til Romania tok Norge kampens første time-out, uten at det hjalp nevneverdig. Forsvaret satt greit, og kampen hadde flere lange perioder uten scoringer - dog gjaldt dette begge lag.
Romania var oppe i ledelsen 12-7 i løpet av første omgang, før Norge meldte seg på igjen, og kunne gå til pause bare to mål bak.

Andre omgang startet noe jevnere, lagene fulgte hverandre til 21-20, før Romania igjen dro ifra.
Så sa Norge "Nok er nok!", og satte inn et ekstra gir. "Plutselig" var stillingen 26-26, og det var Norge som hadde overtaket! Rumenerne slet med å finne rytmen, prøvde seg på to time-outer uten nevneverdig suksess, og til slutt kunne altså August Storbugt (kåret til Norges beste spiller) og resten av det norske laget juble for tomålsseier.

Trener Anstein Engravslia var forholdsvis fornøyd på telefon fra Kroatia etter kampslutt:
- Dette var en sliteseier, som var utrolig viktig for laget! Vi fikk en grusom start, og spilte nærmest ikke forsvar de første 20 minuttene. De neste 40 minuttene var vi imidlertid der vi skal være, og det ble til slutt en skikkelig lagseier. Det er en opptur etter to nedturer. Vi hadde et håp om å gå videre til hovedrunden, men når det ble som det ble er vi allikevel godt fornøyd med å ta med oss to poeng videre til mellomrunden.

Norge blir med det nummer tre i gruppe B, og går videre sammen med Romania til mellomrundegruppe 1. De to beste lagene i hver innledende gruppe går videre til hovedrunde, mens de to lavest plassert går til mellomrunder. Hovedrundelagene spiller om semifinaleplass og plasseringene ned til 8. plass, mens mellomrundegruppene spiller om plasseringene fra 9.-16. plass.

Norge møter Portugal i første mellomspillkamp, tirsdag 14. august klokka 1630.
Onsdag 15. august klokka 1630 er Israel motstander. Videre kamper spilles 17. og 18. august, avhengig av plassering i mellomspillgruppa.