Pocket Valley

Martine Siren Figenschau

Seier til U-jentene

Nok en god kamp for LK00, torsdag ettermiddag var det Nederland som ble slått med komfortable ni mål.

Så var det klart for andre kamp for U-jentene i gruppespillet i VM, i Polen. Norge var spente før denne kampen da de tidligere møtene, mot et Nederland som har vært i en god utvikling de siste årene, har vært ganske jevne.

Nederland vant sin første kamp mot Japan på tirsdag og selv om de scorte det første målet i denne kampen, skulle det ta seks minutter før neste kom. I mellomtiden hadde Norge scoret åtte mål og U-jentene fikk med andre ord en pang-start på kampen.

- Jentene responderte godt på kampplanen og viser energi og utstråling, sier en godt fornøyd trener, Knut Ove Joa, fra Polen.

Selv med et komfortabelt forsprang tok Nederland etterhvert litt innpå og da det gjensto fem minutter av første omgang var stillingen 12-15. Knut Ove kunne også fortelle at laget har generelt sett et fokus på å ikke dette nedpå, da dette kan straffe seg. – Som vi så i første omgang skjedde nettopp dette og når slikt skjer er det viktig at jentene omstiller seg fort så de unngår å være i dalen for lenge. Igjen viser jentene at de er et lag og vinner de siste fem minuttene 4-1. Treneren er stolt!

En liten negativ periode mot slutten av førsteomgang der altså, men heldigvis slo Skogrand til med gode redninger, jentene skjerpet seg og gikk til pause på stillingen 13-19.

Norge brukte pausen godt og andre omgang startet like godt som den første. Ledelsen varierte litt, men på det meste var den oppi hele ti mål. Med gode skudd, godt forsvar og ikke minst en god keeper bakerst var det aldri tvil om hvem som skulle vinne denne kampen.

Banens beste for Norge ble Marte Siren Figenschau (bildet), som også ble Norges toppscorer med åtte mål.

Neste kamp i gruppespillet går fredag kl. 16, og den kan du se live på mesterskapets sider.

Følg gjerne jentene på Instagram, kontoen heter @lk00norge.

U-VM kvinner, gruppespill
Nederland – Norge
25-34 (13-19)
Politechnika, Kielce, Polen
Mål Norge: Marte Siren Figenschau, Stabæk 8, Mia Svele, Storhamar 6, Henrikke Hauge Kjølholdt, Fyllingen 4, Thale Rushfeldt Deila, Fredrikstad 4, Tuva Ulsaker Høve, Byåsen 3, Kristina Sirum Novak, Sola 3, Marie Hansen, Byåsen 3, Rikke Øyerhamn, Tertnes 2, Rikke Arnesen, Stabæk 1. Øvrige norske spillere: Eli Skogstrand, Sandefjord, Vilde Tornes Finneide, Stabæk, Kristin Loraas Eiriksson, Byåsen, Eva Erdal Moen, Gneist, Lorin Sendi, Oppsal, Live Rushfeldt Deila, Glassverket, Tiril Solumsmoen Mørch, Gjerpen.
Toppscorer Nederland: Nikita Van Der Vliet 10 mål.
Utvisninger: Norge 7x2 min., Nederland 4x2 min.