Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Nye sluttspillmodeller

Både dame- og herreklubbene får nye sluttspillmodeller denne sesongen, etter vedtak i NHFs styre.

Norsk Topphåndballs forslag til ny sluttspillmodell trer i kraft allerede fra sesongen 2018/19.

Det betyr at damene spiller som herrene har spilt, best av tre oppgjør i både kvart-, semi- og finale. Det skal kåres en vinner i samtlige kamper. Herrene utvider til best av fem oppgjør i både semi- og finaler.

Den gjeveste E-cupplassen ligger nå i sluttspillet for begge kjønn.

Les om alle detaljene hos topphandball.no

Alt om sluttspill kvinner

I alle rundene spilles det best av 3 kamper. Best plasserte lag fra Eliteserien har hjemmekamp i kamp 1 og eventuelt kamp 3. Det skal kåres en vinner i samtlige kamper. Dersom det etter opprinnelig spilletid står uavgjort spilles ekstraomganger og eventuelt 7m-kast etter bestemmelsene i § 10 i Kamp og Konkurransereglementet. Vinner sammenlagt er det laget som har vunnet 2 kamper.

¼ finale 1: Lag 1 velger 7 eller 8 ¼ finale 2: Lag 2 velger 6, 7 eller 8 ¼ finale 3: Lag 3 velger 5, 6, 7 eller 8 ¼ finale 4: Lag 4 får 5, 6, 7 eller 8

Semifinaler: Høyest rangerte lag fra Eliteserien velger motstander. De to høyest rangerte gjenværende lagene fra Eliteserien kan ikke møtes.

Finale: Vinner av semifinale 1 og semifinale 2. Vinner av sluttspill får den høyest rangert E-cup plassen. Den nest høyest rangerte E-cup plassen tildeles vinner av Eliteserien. Valg av motstander må bekreftes skriftlig til NHF senest kl. 10.00 påfølgende dag, dersom annet ikke er avtalt. NHF kan bestemme annen frist.

Datoene for sluttspill kan justeres ut fra E-cup deltakelse, TV-kamper, antall kamper i hver runde i sluttspillet, eller andre forhold.

Alt om sluttspill menn

I kvartfinalene spilles det best av 3 kamper. Best plasserte lag fra Eliteserien har hjemmekamp i kamp 1 og eventuelt kamp 3. Det skal kåres en vinner i samtlige kamper. Dersom det etter opprinnelig spilletid står uavgjort spilles ekstraomganger og eventuelt 7m-kast etter bestemmelsene i § 10 i Kamp og Konkurransereglementet. Vinner sammenlagt er det laget som har vunnet 2 kamper.

I semifinalene og finalene spilles det best av 5 kamper. Best plasserte laget fra Eliteserien har hjemmekamper i kamp 1, kamp 3 og eventuelt kamp 5. Det skal kåres en vinner i samtlige kamper. Dersom det etter opprinnelig spilletid står uavgjort spilles ekstraomganger og eventuelt 7m-kast etter bestemmelsene i § 10 i Kamp og Konkurransereglementet. Vinner sammenlagt er det laget som har vunnet 3 kamper.

¼ finale 1: Lag 1 velger 7 eller 8 ¼ finale 2: Lag 2 velger 6, 7 eller 8 ¼ finale 3: Lag 3 velger 5, 6, 7 eller 8 ¼ finale 4: Lag 4 får 5, 6, 7 eller 8

Semifinaler: Høyest rangerte lag fra Eliteserien velger motstander. De to høyest rangerte gjenværende lagene fra Eliteserien kan ikke møtes.

Finale: Vinner av semifinale 1 og semifinale 2. Vinner av sluttspill får den høyest rangerte E-cup plassen. Valg av motstander må bekreftes skriftlig til NHF senest kl. 10.00 påfølgende dag, dersom annet ikke er avtalt. NHF kan bestemme annen frist.

Datoene for sluttspill kan justeres ut fra E-cup deltakelse, TV-kamper, antall kamper i hver runde i sluttspillet, eller andre forhold.

Slik avgjøres E-cup-plassering kvinner

Norges plasser i E-cupene 2018-19 rangeres p.t. som følger:

1. Champions League
2. EHF cup 1
3. EHF cup 2
4. EHF cup 3

For tildeling av plasser E-cupene gjelder følgende:

Den høyest rangerte E-cup plassen: Vinner av Sluttspillet. Den nest høyest rangerte E-cup plassen: Vinner av Eliteserien. (Det best plasserte laget i Eliteserien, som ikke allerede er kvalifisert for høyere rangert E-cup). Den tredje høyest rangerte E-cup plassen: Vinner av Cupfinalen. Tapende finalist dersom vinner allerede er kvalifisert for høyere rangert E-cup. Dersom denne allerede er kvalifisert for høyere rangert E-Cup går plassen til det best plasserte laget i Eliteserien, som ikke allerede er kvalifisert for høyere rangert E-cup. Den fjerde høyest rangerte E-cup plassen: Tapende finalist i sluttspillet.

Dersom denne allerede er kvalifisert for høyere rangert E-Cup går plassen til det best plasserte laget i Eliteserien, som ikke allerede er kvalifisert for høyere rangert E-cup. Evt. flere E-cup plasser fordeles til høyeste lag i Eliteserien som ikke allerede er kvalifisert for høyere rangert E-cup.

Slik avgjøres E-cup-plassering menn

Norges plasser i E-cupene 2018-19 rangeres p.t. som følger:

Champions League
EHF-Cup
Challenge cup 1
Challenge cup 2

For tildeling av plasser E-cupene gjelder følgende:

Den høyest rangerte E-cup plassen: Vinner av Sluttspillet Den nest høyest rangerte E-cup plassen: Vinner av Eliteserien. (Det best plasserte laget i Eliteserien, som ikke allerede er kvalifisert for høyere rangert E-cup). Den tredje høyest rangerte E-cup plassen: Vinner av Cupfinalen. Tapende finalist dersom vinner allerede er kvalifisert for høyere rangert E-cup. Dersom denne allerede er kvalifisert for høyere rangert E-Cup går plassen til det best plasserte laget i Eliteserien, som ikke allerede er kvalifisert for høyere rangert E-cup. Den fjerde høyest rangerte E-cup plassen: Tapende finalist i sluttspillet.

Dersom denne allerede er kvalifisert for høyere rangert E-Cup går plassen til det best plasserte laget i Eliteserien, som ikke allerede er kvalifisert for høyere rangert E-cup. Evt. flere E-cup plasser fordeles til høyeste lag i Eliteserien som ikke allerede er kvalifisert for høyere rangert E-cup.

Gjeldende for både E-cup kvinner og E-cup menn:

Dersom 2 lag etter plassering i sluttspill står likt med hensyn til E-cupdeltakelse, rangeres lagene ut fra plassering i serien (Eliteserien). Dersom begge cupfinalistene i NM Senior er kvalifisert for høyere rangert E-cup, tildeles plassen til det høyest rangerte laget i serien (Eliteserien). Klubber som skal delta i E-cup må være kvalifisert for Eliteserien samme sesong, og må ha avklart utestående til NHF og NTH.

En konkret oppstilling vil bli utarbeidet når NHFs plasser i kommende sesongs E-cup er bekreftet.