Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Foto: Uros Hocevar
Foto: Uros Hocevar

Møtte overmakten

U-gutta (LM00) holdt følge med Slovenia lenge, men måtte til slutt se seg beseiret med 9 mål.

Slovenia kom best i gang, med kampens to første scoringer, før det minutter senere var likt på 2-2. Lagene fulgte hverandre et stykke, før Norge dro i fra og var fire mål foran til pause.

I andre omgang kom Slovenia igjen best i gang, og fikk omganges seks første scoringer før Norge våknet. Derfra var det jevnt et stykke, men så sa Slovenia «takk for følget» og dro i fra.

Sluttresultatet ble 28-19 i Slovenias favør, og Norge må dermed ta til takke med å spille om 11. plassen.

Trener Anstein Engravslia var skuffet etter kampen.

– Dette var en forvandling... Litt merkelig egentlig. Vi spilte veldig bra i første omgang, selv om vi brant en del skudd, så ledet vi jo trygt til pause. Vi ble enige om at Slovenia skulle måtte slite for å hente oss inn igjen, men vips var de foran. Vi holdt oss likevel greit med, og hadde uavgjort midtveis i andre omgang. Men så virker det som gutta mistet litt selvtilliten, og ting gikk ikke vår vei. Litt uventa, men vi har ikke tid til å deppe for lenge! I morgen må vi vinne og klare 11. plassen, for da får vi VM-plass. Gutta er skuffa nå, men vi må komme opp i ringa igjen til i morgen!

Norge møter Portugal i kampen om 11. plassen. De tapte fredag kveld for Ungarn, som møter Slovenia i kampen om 9. plassen. Kampen kan du streame her!

FAKTA
U-EM - herrer
Norge - Slovenia 19-28 (12-8)
Sports Hall Fran Galovic, Koprivnica, Kroatia
Norges målscorere og lag: Tobias Grøndahl, Vestre Bærum HK 4, William Fiala Gjermundnes, ØIF Håndball Elite 3, Viktor Petersen Nordberg, Sandefjord Håndball 3, Kristian Hübert Larsen, Sandefjord Håndball 2, Henning Lea Knutsen, Nærbø IL 2, Lars-Henrik Hygen, Viking TIF 1, Alexander Blonz Christoffersen, Viking Håndball 1, Ola Hoftun Lillelien, HK-72 Sande 1, Victor Sprus Helsinghof, Ski IL 1, Birk Herman Inselseth, Sandefjord Håndball 1, Tollef Oskar Lindqvist, Falk SK, Jonas Myreng Elverhøy, Elverum Håndball, August Storbugt, Sarpsborg IL Håndball, Alessandro Zulijani, Kolstad Håndball, Andre Bergsholm Kristensen, ØIF Håndball Elite, Robart Jansen, Viking TIF.
Slovenias toppscorer: Teo Jezernik - 7
Utvisninger: Norge 3x2 minutter, Slovenia 2x2 minutter