Gruppetoer

Da ble det dessverre tap i gruppefinalen mandag kveld, hvor Russland ble for sterke og vant 34-28.

U-jentene møtte sin overmakt i gruppespillet mandag kveld, da Russland viste tidlig at de var kommet for å gi de norske jentene motstand. Til tross for jevnt spill de første ti minuttene av kampen var det herfra og ut klart hvem som var best. Norge bommet på for mange sjanser som russerne utnyttet lett.

Fem minutter senere lå Norge under med fem mål (6-11), fem mål som skulle vise seg å bli vanskelig å ta igjen. Det ble prøvd med keeperbytte og teamout uten særlig hell. Jentene gikk til pause vel vitende om at de hadde syv mål å ta igjen.

Andre omgang begynte litt som den første og var ganske jevn. Jentene viste godt spill fremover og vi så fine redninger helt bakerst, likevel hadde Russland på det meste en ledelse på hele ni mål, da det gjensto tolv minutter av kampen. Våre jenter viste likevel god kampvilje og ga seg aldri. Selv om de tapte kampen, sett over to omganger, skal de ta med seg at de vant andre omgang med ett mål.

Til tross for nesten 30 scorede mål i en kamp, ble det sluppet inn flere og Norge blir nummer 2 i sin gruppe.

Norges beste i denne kampen ble Thale Rushfeldt Deila (bildet) og toppscorer ble Kristina Sirum Novak med 6 mål.

Som nummer to i gruppe C, venter Spania i 8-delsfinalen og den spilles onsdag 15/8 kl. 16:15. Se den live på mesterskapets sider.

U-VM kvinner, gruppespill
Norge – Russland 28-34 (13-20)

Politechnika, Kielce, Polen
Mål Norge: Kristina Sirum Novak, Sola 6, Thale Rushfeldt Deila, Fredrikstad 5, Henrikke Hauge Kjølholdt, Fyllingen 4, Mia Svele, Storhamar 4, Tuva Ulsaker Høve, Byåsen 2, Marte Siren Figenschau, Stabæk 2, Tiril Solumsmoen Mørch, Gjerpen 2, Rikke Øyerhamn, Tertnes 1, Eva Erdal Moen, Gneist 1, Marie Hansen, Byåsen 1. Øvrige norske spillere: Live Rushfeldt Deila, Glassverket, Rikke Arnesen, Stabæk, Eli Skogstrand, Sandefjord, Lorin Sendi, Oppsal, Kristin Loraas Eiriksson, Byåsen, Vilde Tornes Finneide, Stabæk.
Toppscorer Russland: Elena Mikhaylichenko og Valeriia Maslova, begge med 6 mål hver
Utvisninger: Norge 3x2 min. og et rødt kort, Russland 3x2 min.

Følg jentene på Instagram: @lk00norge