Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

160724-Arntsen,-Røen-02-640.jpg
Kjersti Arntsen (t.v.) og Guro Røen. Foto: Svein André Svendsen

Avslutter karrièren

Kjersti Arntsen (38) og Guro Røen (31) har bestemt seg for å avslutte dommerkarrieren.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Det har ikke vært en enkel beslutning, men alt til sin tid. Det å ha fått tatt del i internasjonal og nasjonal topphåndball har vært et privilegium for oss, og det har gitt utrolig mange gode opplevelser på håndballbaner i Norge og verden. Vi har også fått god innsikt i internasjonal idrettspolitikk, som har gitt oss verdifulle erfaringer utenfor håndballbanen.

Vi vil også få takke for støtten vi har fått både fra Norges håndballforbund og håndball-Norge for øvrig, som har gjort at vi til og med har følt at noen har heiet på dommerne underveis. Det har vi satt stor pris på» sier de to dommerne, som fire ganger er kåret til årets dommerpar i Norge og som kan se tilbake på dømming i flere internasjonale mesterskap med OL-finalen i Rio i 2016 som det absolutte høydepunktet.

«Vi beklager at Kjersti og Guro nå gir seg, men respekterer naturligvis at de er kommet til et punkt hvor de ønsker å gjøre andre prioriteringer», sier Svein Olav Øie som har vært parets dommerutvikler og fulgt de to dommerne siden de begynte å dømme sammen for seks år siden.

Øie, Svein Olav_300.jpg

«Guro og Kjersti har satset tøft og seriøst for å nå sine mål som dommere. De har som kvinnelig dommerpar brutt barrierer både her til lands og internasjonalt. Fin utvikling og gode prestasjoner, ikke minst som dommere i herrekamper, er blitt registrert internasjonalt».

«De to har ikke bare fått muligheter, men de har også tatt godt vare på dem. Jeg må si at jeg var ikke lite stolt da de sto ute på banen i Rio klare til å dømme OL-finalen mellom Frankrike og Russland», sier Øie og understreker betydningen av den posisjonen Arntsen og Røen har hatt som rollemodeller for mange dommerpar som satser på å gjøre karriere.

Gjennom disse årene har de vært flittig benyttet som forelesere i regionene og for andre forbund.

Norges Håndballforbund håper at Guro og Kjersti fortsatt vil være å finne i håndballmiljøet og at vi kan få dra nytte av erfaringene og lærdommen de har gjort seg i løpet av sin dommerkarriere.

Bakgrunn:

  • Begynte å dømme sammen i 2012
  • Dømt i 3 VM, 2 EM og ett OL
  • Dømte OL-finalen i Rio 2016 mellom Russland og Frankrike
  • Dømt to ganger under CL Final 4, deriblant 1 CL-finale
  • Dømt IHF Super Globe Menn i Qatar i fjor 
  • Har vunnet prisen for «Årets dommerpar» fire sesonger siden 2012, senest sesongen 2017/2018
  •  Medlemmer av Lørenskog Håndball