Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20180619-LK00-Novak,-Kristina-Sirum.jpg
Kristina Novak. Foto: Svein André Svendsen/NHF

Åpnet med storseier

U-jentene (LK00) åpnet VM i Polen med seier 36-25 over Kina. Jentene åpnet nervøst, men spilte en god kamp.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Da jeg hørte nasjonalsangen skalv jeg. Etter et år med forberedelser var det flott endelig å starte turneringen. Da kampen kom i gang spilte vi bra, selv om vi fikk en treg start fordi vi var litt nervøse. Mot slutten nærmet kineserne seg litt, så hele laget måtte legge inn litt ekstra innsats, sa Kristina Novak til mesterskapets hjemmeside.

– Vi visste ikke så mye om kinesernes spillestil, så til å begynne med var det litt nerver. Etter hvert spilte vi ganske bra og jeg synes vi gjorde det bra som lag, sa Knut Ove Joa i trenerteamet til nettstedet.

Torsdag er Nederland neste motstander for Norge i mesterskapet.

FAKTA
U-VM kvinner, gruppespill
Norge–Kina 36-25 (22-14)

Politechnika, Kielce, Polen
Mål Norge: Kristina Sirum Novak, Sola 6, Henrikke Hauge Kjølholdt, Fyllingen 5, Mia Svele, Storhamar 5, Tuva Ulsaker Høve, Byåsen 4, Rikke Øyerhamn, Tertnes 3, Live Rushfeldt Deila, Glassverket 3, Marte Siren Figenschau, Stabæk 3, Rikke Arnesen, Stabæk 3, Marie Hansen, Byåsen 2, Thale Rushfeldt Deila, Fredrikstad 1, Tiril Solumsmoen Mørch, Gjerpen 1. Øvrige norske spillere: Eli Skogstrand, Sandefjord, Vilde Tornes Finneide, Stabæk, Kristin Loraas Eiriksson, Byåsen, Eva Erdal Moen, Gneist, Lorin Sendi, Oppsal.
Toppscorer Kina: HaiyuZhu 6
Utvisninger: Norge 1x2 min., Kina 5x2 min.

Livestream fra mesterskapet
Mesterskapets hjemmeside
Kamper og resultater (IHF)
Mer om U-jentene (LK00)