Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

De norske jentene kunne juble etter seier i siste kamp. Foto: Stéphane Pillaud
De norske jentene kunne juble etter seier i siste kamp. Foto: Stéphane Pillaud

9. plass til U-jentene

Norge fikk 9. plass i U-VM for kvinner etter å ha vunnet 27-20 over Kroatia i plasseringskampen torsdag.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter skuffelsen over å ha tapt åttedelsfinalen onsdag, sto jentene frem dagen etter og viste stolthet over å spille med flagget på brystet.

– Før kampen var vi enige om at skuffelsen fra tapet dagen i forveien ikke skulle komme i veien for å levere en god innsats i plasseringskampen. Vi jobbet med de tingen vi skulle, og jeg synes jentene var flinke til å komme tilbake etter en skuffende opplevelse og gjorde en solid innsats, forteller Knut Ove Joa i trenerteamet til handball.no.

Mesterskapet var en ny erfaring for ganske mange av spillerne. Laget røk ut etter en god innsats i gruppespillet, men hadde for dårlig uttelling mot Russland i siste gruppekamp. Det samme skjedde mot Spania.

– Selv om de var gode bakover røk de ut av det gode selskap. I fjor spilte vi EM-finale selv om vi hadde tapt tre kamper. VM er sånn sett en mer brutal opplevelse. Det var likevel fint å avslutte på en ordentlig måte og vinne etter en solid kamp. Det er en god erfaring for oss å få med, men det sier seg selv at vi gjerne skulle ha kommet høyere opp. Vi tar det med oss som god læring, sier Joa.

FAKTA
U-VM kvinner, plasseringskamp
Norge–Kroatia 27-20 (13-8)

Politechnika, Kielce, Polen
110 tilskuere
Mål Norge: Eva Erdal Moen, Gneist 5, Rikke Øyerhamn, Tertnes 4, Marie Hansen, Byåsen 4, Henrikke Hauge Kjølholdt, Fyllingen 3, Live Rushfeldt Deila, Glassverket 2, Kristin Loraas Eiriksson, Byåsen 2, Tiril Solumsmoen Mørch, Gjerpen 2, Kristina Sirum Novak, Sola 2, Tuva Ulsaker Høve, Byåsen 1, Lorin Sendi, Oppsal 1, Rikke Arnesen, Stabæk 1. Øvrige norske spillere: Eli Skogstrand, Sandefjord, Thale Rushfeldt Deila, Fredrikstad, Mia Svele, Storhamar, Vilde Tornes Finneide, Stabæk, Marte Siren Figenschau, Stabæk.
Toppscorer Kroatia: Tena Petika 5
Utvisninger: Norge 3x2 min., Kroatia 1x2 min.

Mesterskapets hjemmeside
Kamper og resultater (IHF)
Mer om U-jentene (LK00)

Marte Figenshau. Foto: Stéphane Pillaud

Vilde Finneide ble kåret til kampens beste spiller. Foto: Stéphane Pillaud