Annonse:
Annonse for Gjensidige Plogger app
Annonse:
Annonse for Gjensidige Plogger app

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Thomas Boilesen. Foto: Slavko Kolar
Thomas Boilesen. Foto: Slavko Kolar

Tok 9. plass i EM

Det ble en ny, enkel seier over Sverige for Juniorgutta da de sikret 9. plassen i EM lørdag kveld.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Juniorgutta (LM98) vant 23-16 over Sverige for noen dager siden og avsluttet mesterskapet med nok en enkel seier over svenskene. Fem minutter før slutt i lørdagens kamp var sifrene nøyaktig de samme, men svenskene halverte den norske ledelsen de siste fem minuttene.

– Vi slapp innpå flere av spillerne og det var flere som bidro i dag. Laget viser en utrolig mentalitet og henter frem de siste kreftene. Vi viste på slutten av mesterskapet hvilket potensial som er i gruppa. Lagene vi har møtt i plasseringsspillet er gode nasjoner, sier Joar Gjerde i trenerteamet til handball.no.

Danmark tapte for Ungarn og kom ikke til VM neste år. Det skal imidlertid Juniorgutta. Det blir deres siste mesterskap på juniornivå.

– Vi er utrolig stolt av guttene, de står sammen som et lag. Nå skal vi jobbe inn mot VM for å være klar fra start, slik at vi ikke opplever det vi gjorde i EM. Klarer vi det, kan vi være med å kjempe om de øverste plassene. Det spillet vi viste i de siste kampene holder på det høyeste nivået her, sier han.

Thomas Boilesen ble kåret til kampens beste spiller.

FAKTA
Junior-EM menn, kamp om 9. plass
Norge–Sverige 24-20 (15-6)
Sportna Dvorana Golovec, Celje, Slovenia
100 tilskuere
Målscorere Norge: Sindre Heldal, Nærbø 5, Sander Løvlie Simonsen, ØIF Arendal 3, Fabian Sandven, Bækkelaget 3, Thomas Horneland Boilesen, Drammen 3, Sander Rogne Myklebust, Bækkelaget 3, Andreas Horst Haugseng, Nærbø 2, Alexander Mitrovic, Elverum 2, Olaf Richter Hoffstad, ØIF Arendal 1, Karsten Skinnarland Enoksen, Runar 1, Vetle Rønningen, Bodø 1. Øvrige norske spillere: Emil Kheri Imsgard, Elverum, Ole Nærland, Nærbø, Sander Wennberg Linderud, Elverum, Robin Paulsen Haug, St. Hallvard, Jacob Weidemann, Nøtterøy.
Toppscorer Sverige: Ludvig Jurmala 5, Gzim Salhili 5.
Utvisninger: Norge 7x2 min., Sverige 5x2 min.

Mer om Juniorgutta i EM
Mesterskapets nettsider
Mer om Juniorgutta (LM98)