Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Maria Bergslien. Foto: Svein André Svendsen
Maria Bergslien. Foto: Svein André Svendsen

To seirer onsdag

Jentelandslaget (LK02) vant 19-15 over Færøyene og 32-20 over Litauen i European Open onsdag.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

De norske jentene fikk ikke hjelpen de trengte fra Tsjekkia og kom ikke til hovedrunden med de åtte beste i European Open. Isteden havnet Norge i mellomrunden før plasseringskampene. Med to seirer onsdag venter bunnlaget, poengløse Georgia, torsdag kl. 10.00. Blir det seier der, kan Norge spille om 9. plass i mesterskapet fredag.

– Det var en habil 1. omgang, i motsetning til første kamp i dag. Vi var klare fra start og hadde fullt fokus. Vi tok tak i noen ting fra dagens første kamp som vi jobbet videre med, sier Tonje Larsen i trenerteamet til handball.no.

Etter de to tapene på åpningsdagen har det kun blitt seiere for de norske jentene. Færøyene ble beseiret 19-15 onsdag morgen.

– Færøyene dro ned tempoet og vi ble utålmodige. Det førte til litt enkle skudd og noen tekniske feil. Det var flere ting å ta tak i. Vi fortsetter å jobbe med arbeidsoppgavene til hver enkelt. Flere har ikke spilt sammen tidligere og det handler om at vi skal utvikle oss, sier hun.

FAKTA
European Open kvinner, mellomspill
Litauen–Norge 20-32 (9-18)
Valhalla Sporthall, Göteborg, Sverige
213 tilskuere
Målscorere Norge: Maria Gald Bergslien, Fyllingen 7, Sofie Winther-Hansen, Strindheim 4, Sandra Skauen, Råde 3, Mathilde Selstad Strømme, Byåsen 3, Sofie Celius, Konnerud 3, Eirill Finnanger Westby, Ottestad 2, Camilla Hennig-Olsen, Randesund 2, Henriette Espetvedt Eggen, Fyllingen 2, Mina Pauline Gregersen, Randesund 2, Sara Helena Benterud, Fjellhammer 2, Celina Vatne, Grane Arendal 2. Øvrige norske spillere: Marthe Davidsen Hellevik, Bergen, Fanny Skindlo, Trauma, Ingeborg Brøste Fossnes, Langhus, Ida Emilie Hansen Taha, Tune, Mari Nilsen Solberg, Skiptvet, Julie Tovslid, Urædd.
Toppscorer Litauen: Silvija Mockonyte 5.
Utvisninger:
Litauen ingen, Norge 2x2 min.

 

FAKTA
European Open kvinner, mellomspill
Norge–Færøyene 19-15 (8-7)
Liseberghallen, Göteborg, Sverige
300 tilskuere
Målscorere Norge: Mina Pauline Gregersen, Randesund 5, Mathilde Selstad Strømme, Byåsen 4, Maria Gald Bergslien, Fyllingen 3, Eirill Finnanger Westby, Ottestad 2, Camilla Hennig-Olsen, Randesund 1, Henriette Espetvedt Eggen, Fyllingen 1, Sofie Winther-Hansen, Strindheim 1, Ingeborg Brøste Fossnes, Langhus 1, Sara Helena Benterud, Fjellhammer 1. Øvrige norske spillere: Marthe Davidsen Hellevik, Bergen, Sofie Celius, Konnerud, Sandra Skauen, Råde, Fanny Skindlo, Trauma, Mari Nilsen Solberg, Skiptvet, Julie Tovslid, Urædd, Celina Vatne, Grane Arendal.
Toppscorer Færøyene: Jana Mittun 4, Brynhild Palsdottir 4.
Utvisninger: Norge 2x2 min., Færøyene 2x2 min.

Resultater og tabeller for European Open
Mer om Jentelandslaget (LK02)