Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Maria Bergslien. Foto: Svein André Svendsen
Maria Bergslien. Foto: Svein André Svendsen

To seirer onsdag

Jentelandslaget (LK02) vant 19-15 over Færøyene og 32-20 over Litauen i European Open onsdag.

De norske jentene fikk ikke hjelpen de trengte fra Tsjekkia og kom ikke til hovedrunden med de åtte beste i European Open. Isteden havnet Norge i mellomrunden før plasseringskampene. Med to seirer onsdag venter bunnlaget, poengløse Georgia, torsdag kl. 10.00. Blir det seier der, kan Norge spille om 9. plass i mesterskapet fredag.

– Det var en habil 1. omgang, i motsetning til første kamp i dag. Vi var klare fra start og hadde fullt fokus. Vi tok tak i noen ting fra dagens første kamp som vi jobbet videre med, sier Tonje Larsen i trenerteamet til handball.no.

Etter de to tapene på åpningsdagen har det kun blitt seiere for de norske jentene. Færøyene ble beseiret 19-15 onsdag morgen.

– Færøyene dro ned tempoet og vi ble utålmodige. Det førte til litt enkle skudd og noen tekniske feil. Det var flere ting å ta tak i. Vi fortsetter å jobbe med arbeidsoppgavene til hver enkelt. Flere har ikke spilt sammen tidligere og det handler om at vi skal utvikle oss, sier hun.

FAKTA
European Open kvinner, mellomspill
Litauen–Norge 20-32 (9-18)
Valhalla Sporthall, Göteborg, Sverige
213 tilskuere
Målscorere Norge: Maria Gald Bergslien, Fyllingen 7, Sofie Winther-Hansen, Strindheim 4, Sandra Skauen, Råde 3, Mathilde Selstad Strømme, Byåsen 3, Sofie Celius, Konnerud 3, Eirill Finnanger Westby, Ottestad 2, Camilla Hennig-Olsen, Randesund 2, Henriette Espetvedt Eggen, Fyllingen 2, Mina Pauline Gregersen, Randesund 2, Sara Helena Benterud, Fjellhammer 2, Celina Vatne, Grane Arendal 2. Øvrige norske spillere: Marthe Davidsen Hellevik, Bergen, Fanny Skindlo, Trauma, Ingeborg Brøste Fossnes, Langhus, Ida Emilie Hansen Taha, Tune, Mari Nilsen Solberg, Skiptvet, Julie Tovslid, Urædd.
Toppscorer Litauen: Silvija Mockonyte 5.
Utvisninger:
Litauen ingen, Norge 2x2 min.

 

FAKTA
European Open kvinner, mellomspill
Norge–Færøyene 19-15 (8-7)
Liseberghallen, Göteborg, Sverige
300 tilskuere
Målscorere Norge: Mina Pauline Gregersen, Randesund 5, Mathilde Selstad Strømme, Byåsen 4, Maria Gald Bergslien, Fyllingen 3, Eirill Finnanger Westby, Ottestad 2, Camilla Hennig-Olsen, Randesund 1, Henriette Espetvedt Eggen, Fyllingen 1, Sofie Winther-Hansen, Strindheim 1, Ingeborg Brøste Fossnes, Langhus 1, Sara Helena Benterud, Fjellhammer 1. Øvrige norske spillere: Marthe Davidsen Hellevik, Bergen, Sofie Celius, Konnerud, Sandra Skauen, Råde, Fanny Skindlo, Trauma, Mari Nilsen Solberg, Skiptvet, Julie Tovslid, Urædd, Celina Vatne, Grane Arendal.
Toppscorer Færøyene: Jana Mittun 4, Brynhild Palsdottir 4.
Utvisninger: Norge 2x2 min., Færøyene 2x2 min.

Resultater og tabeller for European Open
Mer om Jentelandslaget (LK02)