Annonse:
Kast ballen
Annonse:
Kast ballen

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20180616-LM98-Heldal,-Sindre.jpg
Sindre Heldal, norsk toppscorer mot Danmark
Foto: Svein André Svendsen/NHF

Tapte mot Danmark

Juniorgutta (LM98) reiser til EM i Slovenia med en bra følelse, selv om det ble tap også mot Danmark i SOC.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette var en helt annen opplevelse, sa en tydelig lettet Vidar Gjesdal i trenerteamet til Juniorgutta etter at den siste kampen i Scandinavian Open (SOC) i Danmark var avsluttet. Danmark vant kampen 35-34, etter norsk ledelse 19-17 ved pause.

Danmark kom til kampen med to klare seire mot Sverige (32-28) og Tyskland (30-25), og er å anse som ett av favorittlagene i det kommende EM i Slovenia.

Norge, med tap mot både Tyskland og Sverige, viste ingen respekt for sine motstander, og tok føring i kampen fra start. Og i dette oppgjøret klarte laget å holde seg foran til et godt stykke ut i andreomgangen. Da kom Danmark ajour og såvidt foran. Men Norge hang seg på, og ga de danske favorittene kamp helt til slutt. 

Det var viktig for oss å få en god opplevelse nå, rett før EM i Slovenia starter, sier Vidar Gjesdal. I dag var det kollektive angrepsspillet bra, og vi falt ikke sammen utover i kampen, slik vi gjorde tidligere i turneringen. Vi har fått mange gode svar, og ikke minst kjempefin kamptrening mot sterk motstand. Men vi har en jobb å gjøre defensivt, og det håper vi er på plass når vi tar fatt på EM. Der møter vi arrangørnasjonen Slovenia i den aller første kampen (19. juli kl 1930). Det blir nok et skikkelig trøkk i hallen, men vi gleder oss til EM, avslutter Vidar Gjesdal. 

FAKTA
Scandinavian Open Championship
Danmark–Norge 35-34 (17-19)
Kalundborg Hallerne, Danmark

Målscorere Norge: 
Sindre Heldal, Nærbø IL 9 mål, Thomas Horneland Boilesen, Drammen HK 7 mål, Fabian Sandven, Bækkelaget HB Elite 6 mål, Vetle Rønningen, Bodø HK 4 mål, Sander Løvlie Simonsen, ØIF Arendal 2 mål, Alexander Mitrovic, Elverum 2 mål, Karsten Skinnarland Enoksen, Runar 2 mål og Ole Nærland, Nærbø 2 mål 

Øvrige norske spillere:
Emil Kheri Imsgard, Elverum, Robin Paulsen Haug, St. Hallvard, Preben Egeli, Bodø HK, Olaf Richter Hoffstad, ØIF Arendal, Andreas Horst Haugseng, Nærbø, Sander Rogne Myklebust, Bækkelagets Håndball Elite, Jacob Weidemann, Nøtterøy og
Sander Wennberg Linderud, Elverum

Toppscorer Danmark: Fredrik Tilsted, 7 mål
Utvisninger: Danmark 1x2 min., Norge 4x2 min.

Mer om Juniorgutta (LM98) 

Les om Junior-EM Menn 2018