Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Nesten kvartfinale

Beachgutta nådde nesten kvartfinale i to EBT-turneringer, først i Nederland, deretter i Spania.

I en sesong uten mesterskap har Beachgutta brukt tiden til å spille EBT-turneringer som forberedelser til neste års EM.

– I den første turneringen gjorde vi etter forholdene en god turnering med et så ferskt lag. Vi fikk en sportslig bra helg, spilte mange kamper og fikk mye matchtrening mot lag som var rundt vårt nivå. Vi spilte ti kamper totalt, inkludert treningskamper før turneringen, sier hovedtrener Anders Holand Pettersen til handball.no.

I Oousterhout i Nederland stilte Norge med et ganske ferskt lag, der det var få som hadde vært med før denne sesongen.

– Etter forutsetningene syntes jeg vi spilte ganske bra. Vi var så nærme man kan å komme en kvartfinale. Vi endte på tredjeplass i pulja og spilte mot to andre treere om de to siste plassene i kvartfinalene. Vi vant den første kampen, men tapte den andre på shoot out. Dermed spilte vi om 9. plass, som vi tapte på shoot out for Australia, sier han.

I helgen var det turnering i Spania, med mye høyere nivå i forhold til Nederland-turneringen.

– Vi kom i en fin pulje, tapte første kamp etter shoot out. Vi scorte på de fem første skuddene, men bommet på den sjette. Dagen etter vant vi etter shoot out i den første kampen. Den siste kampen var mot det beste laget i pulja, der det sto om kvartfinaleplass. Vi vant første omgang etter det beste spillet vi har levert i år, men tapte knepent i andre. Da ble det på ny shoot out, som vi tapte på samme måte som i den første kampen, sier Pettersen.

Det var ikke noe videre spill for lagene som ikke gikk til kvartfinale, men Norge fikk en treningskamp mot Uruguay som avslutning.

– Det var bedre prestasjonsmessig enn Nederland-turneringen, men denne gang hadde vi også med flere av de som har vært med tidligere, så det var et mer rutinert lag. Vi hadde en god sportslig helg, men fikk spilt litt få kamper, sier han.

Mer om Beachgutta