Annonse:
Rabatt til klubber på kjøp av smittevernutstyr
Annonse:
Rabatt til klubber på kjøp av smittevernutstyr

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Julie Bøe Jacobsen (t.v.) og Line Ellertsen var skuffet etter tapet.
Julie Bøe Jacobsen (t.v.) og Line Ellertsen var skuffet etter tapet.

Klarte ikke omstille seg

Juniorjentenes (LK98) tap 27-35 for vertsnasjonen Ungarn gir møte med Island i åttedelsfinalen.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Fremover er vi nokså fornøyd, vi scorte 27 mål selv om vi brente to straffer og noen hundreprosentsjanser. Det er bakover vi må ha en omstilling til neste kamp på tirsdag. Å slippe inn 35 mål, 20 av dem før pause, blir alt for mye. Det var alt for lite aggressivitet i forsvaret, sier Vigdis Holmeset i trenerteamet til handball.no.

Gruppefinalen i innledende gruppe mot ungarerne ble spilt på deres hjemmebane. Ungarn valgte å spille i Norges gruppe da trekningen ble foretatt i april. Det angret de ikke på da lagene møttes i Debrecen søndag kveld.

– Ungarerne kom med en veldig fart vi ikke har møtt i de andre kampene. Vi klarte ikke å omstille oss nok til det. I tillegg var det en ny opplevelse for våre jenter å spille foran 4000 tilskuere. Det var et voldsom trykk i hallen og helt umulig å høre hva vi sa. Det er en internasjonal erfaring å ta med seg, sier hun.

Julie Jacobsen og Ragnhild Dahl får skryt for godt spill, sistnevnte særlig etter pause.
Norge endte dermed på andreplass i gruppe A. Det var kun fire kamper i Norges innledende gruppe, ettersom Elfenbenskysten måtte trekke seg fra mesterskapet.

De fire beste lagene i hver gruppe går videre til åttedelsfinaler tirsdag. Der blir det altså Island som er Norges motstander.

FAKTA
Junior-VM kvinner, gruppespill
Ungarn– Norge 35-27 (20-13)
Főnix Hall, Debrecen, Ungarn
4000 tilskuere
Målscorere Norge: Ragnhild Valle Dahl, Elnesvågen og Omegn 9, Julie Bøe Jacobsen, Rælingen 8, Line Ellertsen, Sola 3, Karoline Olsen, Våg 2, Synne Fossheim, Gjøvik 2, Henny Ella Reistad, Stabæk 2, Guro Nestaker, Oppsal 1. Øvrige norske spillere: Sofie Ege Grønlund, Fana, Ane Hovland, Glassverket, Andrea Solstad, Fana, Rakel Gåra Alvern, Aker, Anna Huse, Oppsal, Vilde Rønningen, Levanger, Karoline Lund, Aker, Mia Kristin Syverud, Nit/Hak, Mariann Gabrielsen, Oppsal.
Toppscorer Ungarn: Katrin Klujber 10.
Utvisninger: Ungarn 1x2 min., Norge 4x2 min.