Annonse:
Halv pris på landslagsdrakt
Annonse:
Halv pris på landslagsdrakt

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Henny Ella Reistad i en tidligere kamp. Foto: Svein André Svendsen/NHF
Henny Ella Reistad i en tidligere kamp. Foto: Svein André Svendsen/NHF
Foto: Svein André Svendsen/NHF

Jublet for VM-finale!

Juniorjentene (LK98) vant overbevisende 30-23 over Russland i semifinalen i VM fredag kveld.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det betyr at laget er klar for finale lørdag kveld kl. 20.00 i Főnix Hall i ungarske Debrecen.

Arrangørlandet Ungarn møter Sør-Korea om den andre finaleplassen i VM for U20 senere fredag kveld.

Russerne tok ledelsen, men utover i førsteomgangen tok Norge igjen forspranget og var så vidt foran ved sidebytte. Etter pause bare økte den norske ledelsen, og det ble tydeligere og tydeligere at de gode norske jentene var på vei mot finalen.

«Seier’n er vår» runget på tribunen og etter at sluttsignalet gikk jublet de norske jentene helt til de falt sammen i en mølje på gulvet. Etter å ha takket for kampen kom nok en gang den etter hvert så kjente seiersdansen i gang.

– Dette er vi kjempefornøyd med. Det var en bunnsolid kamp. Fra vi lå under 3-5 etter ti minutter synes jeg vi var veldig bra. Nå gleder vi oss til en VM-finale lørdag. Det er det ikke så mange ganger folk får lov til å oppleve, så det skal vi glede oss over, sier Geir Oustorp i trenerteamet til handball.no.

Han synes dette var en flott lagseier igjen av de norske jentene.

– Vi slapp inn 23 mål, så forsvarsspillet var veldig bra. Samtidig scoret vi 30 mål, så det var en tipp topp kamp både fremover og bakover. Det er mange som leverer bra og flere gjør små ting som betyr masse for kampen. Det var rett og slett kjempegøy, sier han.

FAKTA
Junior-VM kvinner, semifinale
Russland–Norge 23-30 (12-14)
Főnix Hall, Debrecen, Ungarn
1500 tilskuere
Målscorere Norge: Henny Ella Reistad, Våg 7, Line Ellertsen, Sola 6, Guro Nestaker, Storhamar 5, Julie Bøe Jacobsen, Byåsen 4, Ragnhild Valle Dahl, Elnesvågen og Omegn 4, Mariann Gabrielsen, Oppsal 2, Ane Hovland, Rælingen 1, Anna Huse, Byåsen 1. Øvrige norske spillere: Sofie Ege Grønlund, Fana, Karoline Olsen, Våg, Synne Fossheim, Storhamar, Andrea Solstad, Fana, Rakel Gåra Alvern, Aker, Vilde Rønningen, Levanger, Karoline Lund, Larvik, Mia Kristin Syverud, Fjellhammer.
Toppscorer Russland: Milana Tazhenova 6.
Utvisninger: Russland 5x2 min., Norge 5x2 min.