Annonse:
Pocket Valley
Annonse:
Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20180724-LM98-EM-Haug,-Robin.jpg
Robin Haug ble kåret til banens beste spiller. Foto: Slavko Kolar

Endelig seier

I den fjerde EM-kampen ble det endelig seier for Juniorgutta, som vant 29-25 over Romania.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Laget spiller mellomrundekamper som vil avgjøre hvilken plass de vil spille om etter at de ikke nådde hovedrunden. En plass blant de 12 beste sikrer Norge VM-deltakelse neste år.

– Denne seieren var kjærkommen. Den trengte vi virkelig, den utløste både lettelse og glede i troppen, sier Vidar Gjesdal i trenerteamet til handball.no.

Han forteller at laget har brukt tiden godt siden tapet for Israel søndag og jobbet knallhardt sammen for å finne tilbake til de tingene som gjør at vi vinner håndballkamper.

– Vi gjorde en veldig bra figur, men det aller viktigste er at vi reiste oss igjen etter det som har vært. Det ble et tungt gruppespill og spillerne skal ha all ære av innsatsen de har lagt inn også i tiden frem til denne kampen, sier han.

Han var glad for å se at spillerne klarte å gjøre det de hadde snakket om, om til handling på banen. Første omgang var veldig solid i alle faser, men mot slutten ble de litt engstelige for at de skulle gi vekk ledelsen. Det ble tight på slutten, men vi holdt unna, sier han.

Robin Haug ble banens beste spiller. – Det var fortjent, han var god. Han var med og reddet oss da det begynte å bli kritisk for oss. Da sto han frem og tok noen avgjørende baller, men han var god jevnt over i dag, sier Gjesdal.

Neste kamp spilles mot Sverige onsdag kl. 17.00. Norge må antakelig ha to poeng for å kunne spille om plassene mellom 9–12 i mesterskapet.

FAKTA
Junior-EM menn, mellomrunde
Romania–Norge 25-29 (8-16)
Sportna Dvorana Golovec, Celje, Slovenia
100 tilskuere
Målscorere Norge: Sindre Heldal, Nærbø 5, Thomas Horneland Boilesen, Drammen 5, Andreas Horst Haugseng, Nærbø 4, Preben Egeli, Bodø 3, Karsten Skinnarland Enoksen, Runar 3, Alexander Mitrovic, Elverum 3, Ole Nærland, Nærbø 2, Olaf Richter Hoffstad, ØIF Arendal 2, Fabian Sandven, Bækkelaget 1, Vetle Rønningen, Bodø 1. Øvrige norske spillere: Emil Kheri Imsgard, Elverum, Sander Løvlie Simonsen, ØIF Arendal, Sander Wennberg Linderud, Elverum, Robin Paulsen Haug, St. Hallvard, Jacob Weidemann, Nøtterøy, Sander Rogne Myklebust, Bækkelaget. 
Toppscorer Romania: Calin Cabut 5, Daniel Pop 5.
Utvisninger: Romania 3x2 min., Norge 3x2 min.

Livestreaming fra junior-EM
Mer om Juniorgutta i EM
Mesterskapets nettsider
Mer om Juniorgutta (LM98)  

20180724-LM98-EM-Boilesen,-Thomas.jpg
Thomas Boilesen. Foto: Slavko Kolar

20180724-LM98-EM-22.jpg
Alexander Mitrovic. Foto: Slavko Kolar

20180724-LM98-EM-1.jpgAndreas Haugseng. Foto: Slavko Kolar