Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Robin Paulsen Haug voktet Norges mål i EM-åpningen.
Robin Paulsen Haug voktet Norges mål i EM-åpningen.
Foto: Svein André Svendsen

Åpningstap i EM

Juniorgutta innledet EM med kamp mot vertsnasjonen Slovenia. Det begynte bra, men endte med tap 19-27.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det begynte så bra for Juniorgutta i den første kampen i EM i Slovenia, først og fremst takket være gode redninger av Robin Paulsen Haug. 4-3 til Norge var sifrene etter de første 15 minuttene. Men det ble smått med norske mål etter det. Og i stedet var det Slovenia som tok over initiativet. Ansporet av et entusiastisk hjemmepublikum fikk vertsnasjonen gå til pause med ledelse 11-9.

Etter hvilen klarte aldri Norge å komme nærmere Slovenia. I stedet ble det stadig større avstand mellom lagene. 18-12 til Slovenia etter halvspilt andreomgang ble til slutt til 27-19 til Slovenia i denne åpningskampen i EM. Den andre kampen i Norges gruppe endte med seier 35-28 til Serbia mot Israel. Fredag skal Juniorgutta møte Serbia.

Dette sa trener Joar Gjerde til handball.no kort etter kampslutt: 
Det ble en tung åpningskamp.- Vi slet angrepsmessig i hele kampen og klarte heller aldri å få i gang kontringsspill. Vi gjorde mange endringer underveis, men dette var dagen da intet lyktes. Vi vant ingen dueller, og Slovenia var sterke og spilte aggressivt, og det klarte vi aldri å finne mottrekk mot. 
Nå gjelder det å forberede seg godt til kampen mot Serbia fredag, den må vi vinne, avsluttet en skuffet trener

FAKTA
Junior-EM Menn 
Slovenia - Norge 27-19 (11-9)
Celje, Slovenia (Sportna Dvorana Golovec)
1200 tilskuere

Målscorere Norge:
Sander Løvlie Simonsen, ØIF Arendal 4 mål, Sindre Heldal, Nærbø IL 4 mål, Thomas Horneland Boilesen, Drammen HK 4 mål, Olaf Richter Hoffstad, ØIF Arendal 2 mål, Alexander Mitrovic, Elverum 2 mål, Fabian Sandven, Bækkelaget 1 mål, Vetle Rønningen, Bodø HK 1 mål og Sander Rogne Myklebust, Bækkelaget Håndball Elite 1 mål. 

Øvrige norske spillere:
Robin Paulsen Haug, St. Hallvard og Emil Kheri Imsgard, Elverum (målvakter),
Preben Egeli, Bodø HK, Andreas Horst Haugseng, Nærbø, Karsten Skinnarland Enoksen, Runar, Ole Nærland, Nærbø, Jacob Weidemann, Nøtterøy og Sander Wennberg Linderud, Elverum.

Toppscorer Slovenia:
Grega Ocvirk 5 mål
Utvisninger:
Slovenia 6x2 min., Norge 6x2 min.

Mer om Juniorgutta i EM

Mer om Juniorgutta (LM98)

Neste kamp i EM: Serbia - Norge fredag 20. juli kl 1700.