Robin Paulsen Haug voktet Norges mål i EM-åpningen.

Åpningstap i EM

Juniorgutta innledet EM med kamp mot vertsnasjonen Slovenia. Det begynte bra, men endte med tap 19-27.

Det begynte så bra for Juniorgutta i den første kampen i EM i Slovenia, først og fremst takket være gode redninger av Robin Paulsen Haug. 4-3 til Norge var sifrene etter de første 15 minuttene. Men det ble smått med norske mål etter det. Og i stedet var det Slovenia som tok over initiativet. Ansporet av et entusiastisk hjemmepublikum fikk vertsnasjonen gå til pause med ledelse 11-9.

Etter hvilen klarte aldri Norge å komme nærmere Slovenia. I stedet ble det stadig større avstand mellom lagene. 18-12 til Slovenia etter halvspilt andreomgang ble til slutt til 27-19 til Slovenia i denne åpningskampen i EM. Den andre kampen i Norges gruppe endte med seier 35-28 til Serbia mot Israel. Fredag skal Juniorgutta møte Serbia.

Dette sa trener Joar Gjerde til handball.no kort etter kampslutt:
Det ble en tung åpningskamp.- Vi slet angrepsmessig i hele kampen og klarte heller aldri å få i gang kontringsspill. Vi gjorde mange endringer underveis, men dette var dagen da intet lyktes. Vi vant ingen dueller, og Slovenia var sterke og spilte aggressivt, og det klarte vi aldri å finne mottrekk mot.
Nå gjelder det å forberede seg godt til kampen mot Serbia fredag, den må vi vinne, avsluttet en skuffet trener

Junior-EM Menn
Slovenia - Norge 27-19 (11-9)
Celje, Slovenia (Sportna Dvorana Golovec)
1200 tilskuere

Målscorere Norge:
Sander Løvlie Simonsen, ØIF Arendal 4 mål, Sindre Heldal, Nærbø IL 4 mål, Thomas Horneland Boilesen, Drammen HK 4 mål, Olaf Richter Hoffstad, ØIF Arendal 2 mål, Alexander Mitrovic, Elverum 2 mål, Fabian Sandven, Bækkelaget 1 mål, Vetle Rønningen, Bodø HK 1 mål og Sander Rogne Myklebust, Bækkelaget Håndball Elite 1 mål.