Henrikke Kjølholdt (t.v.) og Eli Skogstrand. Foto: Svein André Svendsen/NHF

– Fin erfaring for oss

U-jentene (LK00) avsluttet Scandinavian Open med tap 27-32 for Sør-Korea søndag formiddag.

Høyrekant Henrikke Kjølholdt og målvakt Eli Skogstrand kom på turneringens all star team.

Mot sørkoreanerne fikk U-jentene kjenne på en ny type motstand. Koreanerne har spilt med et vanvittig tempo hele helgen.

– Det ble en god erfaring for oss. Vi ble hengende etter, men det er god læring for oss, forteller Knut Ove Joa i trenerteamet til handball.no.

Ti minutter før slutt var de norske jentene kun tre mål bak, men etter en bom fikk de to raske mål mot og plutselig var de fem mål etter igjen.

– Vi hadde et lite momentum i 2. omgang, men ble hardt straffet da vi gjorde feil. Vi har ikke møtt et lag som spiller så offensivt 3:3-forsvar. Det er fin erfaring før VM, sier han.

Neste oppgave for U-jentene er VM i Polen i august. Det starter 7. august mot Kina. Øvrige motstandere i det innledende gruppespillet er Russland, Japan, Nederland og Argentina.

Scandinavian Open kvinner U18
Sør-Korea–Norge 32-27 (16-9)

Vikingahallen, Märsta, Sverige
Mål Norge: Mia Svele, Storhamar 7, Rikke Arnesen, Stabæk 5, Live Rushfeldt Deila, Glassverket 3, Kristina Sirum Novak, Sola 3, Rikke Øyerhamn, Tertnes 2, Henrikke Hauge Kjølholdt, Fyllingen 2, Tiril Solumsmoen Mørch, Gjerpen 2, Marie Hansen, Byåsen 2, Tuva Ulsaker Høve, Byåsen 1. Øvrige norske spillere: Eli Skogstrand, Sandefjord, Thale Rushfeldt Deila, Fredrikstad, Vilde Tornes Finneide, Stabæk, Kristin Loraas Eiriksson, Byåsen, Marte Siren Figenschau, Stabæk, Eva Erdal Moen, Gneist, Lorin Sendi, Oppsal.
Toppscorer Sør-Korea: Yejin Yun 9.
Utvisninger: Sør-Korea 1x2 min., Norge ingen.