Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20180624-LK00-Carpati-trophy.jpg
Jentene med pokalen etter seieren.

Vant turneringen

U-jentene vant Carpati Trophy etter å ha vunnet 18-16 over Romania i den siste kampen søndag.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Turneringen i Romania omfattet U16 og U18 både for jenter og gutter, så det var et stort arrangement. U-jentene gikk dermed gjennom med kun seirer i det som var oppkjøringen til sommerens VM.

– Vi var forberedt på en tøff match mot fysisk robuste spillere som er tøffe i satsingene. Det var upåklagelig vilje og innsats av de norske jentene. Forsvars- og målvaktsspillet var vårt beste i hele turneringen, forteller Knut Ove Joa i trenerteamet til handball.no.

– Vi hadde fokus på over- og undertall. Vi lyktes med begge deler, og tapte kun en av undertallsperiodene. Vi kom til gode sjanser, men hadde litt utfordringer med å sette ballen i mål. Vi må jobbe med presisjonen, men heldigvis holdt det med 18 scoringer når vi bare slapp inn 16, sier han.

FAKTA
Carpati Trophy junior kvinner
Romania–Norge
16-18 (7-8)
Polyvalent Hall, Cluj, Romania
Mål Norge: Rikke Øyerhamn, Flaktveit 1, Tuva Ulsaker Høve, Byåsen 3, Henrikke Hauge Kjølholdt, Fyllingen 1, Thale Rushfeldt Deila, Glassverket 3, Marte Siren Figenschau, Glassverket 1, Tiril Solumsmoen Mørch, Hønefoss 1, Kristina Sirum Novak, Ålgård 5, Eva Erdal Moen, Gneist 2, Ane Cecilie Høgset, Nit/Hak 1. Øvrige norske spillere: Eli Skogstrand, Sandefjord, Live Rushfeldt Deila, Glassverket, Vilde Tornes Finneide, Stabæk, Olivia Lykke Nygaard, Oppegård, Marie Hansen, Melhus, Lorin Sendi, Oppsal, Rikke Arnesen, Kjelsås.
Toppscorer Romania: Denda Valcan 5.
Utvisninger: Romania 3x2 min., Norge 6x2 min.

Mer om U-jentene (LK00)