Line Ellertsen. Foto: Svein André Svendsen/NHF

Uavgjort mot Romania

Danmark er skandinavisk mester for junior etter at Norge avsluttet med 27-27 mot Romania.

Juniorjentene (LK98) kunne ta tittelen med firemålsseier, og startet også veldig godt mot rumenerne. Norge tok ledelsen fra start, anført av Line Ellertsen og Ragnhild Valle Dahl. Bakerst sto Sofie Ege Grønlund godt, og reddet også flere sjumeterkast.

Midtveis i omgangen ledet Norge 10-5 og ved sidebytte var ledelsen 17-11. Norge var oppe i seksmålsledelse før rumenerne satte inn støtet. Åtte minutter før slutt var lagene likt på 24-24. Rumenerne tok ledelsen, men to mål i sluttminuttene av Mia Kristin Syverud sikret 27-27.

Syverud ble hentet inn i troppen lørdag kveld etter at Juniorjentene må klare seg uten lagkaptein Mari Finstad Bergum og Josefine Intelhus i EM. Anna Huse er lagets nye kaptein. Hun har vært visekaptein i fire år.

Etter helgens turnering er Guro Nestaker, Andrea Solstad og Mia Syverud tatt ut i VM-troppen.

– Vi var veldig fornøyd med 1. omgang. Både forsvars- og angrepsspill og ikke minst målvaktsredningene av Sofie Grønlund. Vi hadde god flyt i angrepsspillet, der vi også fikk brettet mer ut mot kantene. Vi hadde flere kantskudd enn de andre dagene, sier Vigdis Holmeset i trenerteamet til handball.no.

– Flere spillere fikk prøve seg i de forskjellige rollene. Vi er veldig fornøyd med helgen totalt sett, minus skaden, sier hun.

Danmark 3 2 1 0 79-71 5
Norge 3 1 2 0 77-72 4
Romania 3 1 1 1 79-79 3
Sverige 3 0 0 3 69-82 0

Junior-VM starter 30. juni. Norge spiller sin første kamp mot Elfenbenskysten 2. juli.