Henrikke Kjølholdt var en av to norske åttemåls-scorere. Foto: Svein André Svendsen/NHF

Solid forsvar

U-jentene startet firenasjonersturneringen med solid seier 35-18 over Montenegro fredag.

U-jentene (LK00) forbereder seg til sommerens VM. I helgen kjemper de om Carpati Trophy i Cluj i Romania, der Danmark, Montenegro og Romania er motstandere.

De norske jentene leverte solid forsvarsspill, noe 10 og 8 innslupne mål i hver omgang sier sitt om.

– Det var en vel gjennomført match. Vi presterte godt i begge omganger og nådde mange mål vi satt oss, forteller Knut Ove Joa i trenerteamet til handball.no

Laget benyttet 3-2-1-forsvar i perioder. De har som mål å jobbe med det i tillegg til 6-0.

– Det var litt rufsete, men det var greit å få mulighet til å jobbe med det. Totalt sett leverte alle en solid prestasjon og vi fikk brukt alle spillerne, sier han.

I angrep fungerte det etablerte angrepet bra.

– Vi hadde fokus på å brette ut spillet og kantene scoret mange mål i etablert angrep. De var flinke til å variere angrepsspillet, sier Joa.

Kampene i turneringen streames på YouTube. Lørdag er det kamp mot Danmark for de norske jentene.

Carpati Trophy junior kvinner
Norge–Montenegro
35-18 (19-10)
Polyvalent Hall, Cluj, Romania
Mål Norge: Henrikke Hauge Kjølholdt, Fyllingen 8, Live Rushfeldt Deila, Glassverket 8, Rikke Øyerhamn, Flaktveit 5, Tiril Solumsmoen Mørch, Hønefoss 4, Thale Rushfeldt Deila, Glassverket 2, Kristina Sirum Novak, Ålgård 2, Marie Hansen, Melhus 2, Tuva Ulsaker Høve, Byåsen 1, Marte Siren Figenschau, Glassverket 1, Lorin Sendi, Oppsal 1, Ane Cecilie Høgset, NIT/HAK 1, Rikke Arnesen, Kjelsås 1. Øvrige norske spillere: Eli Skogstrand, Sandefjord, Vilde Tornes Finneide, Stabæk, Olivia Lykke Nygaard, Oppegård, Eva Erdal Moen, Gneist.
Toppscorer Montenegro: Marija Bozovic 5.
Utvisninger: Norge 1x2 min., Montenegro 3x2 min.