Sanna Solberg. Foto: Berit Roald, NTB Scanpix

Mot tomt mål

Håndballjentene holdt kontringsfest mot tomt mål da de avsluttet EM-kvalifiseringen med 41-18 over Sveits.

Gjestene i Larvik fortsatte å spille sju mot seks, selv om de ikke lyktes med det. Norge ledet 7-0 før sveitserne scoret sitt første etter ti minutter. Allerede ved pause var de norske jentene foran med ti mål, 16-6. Etter pause fortsatte målfesten. Det hele stoppet på 41-18. Sanna Solberg ble toppscorer med ni mål i sin tidligere hjemmearena.

– Det var merkelig at de fortsatte slik. Det er jo gøy å få mye mål, men det er jo kjedelig for folk å se på. De siste minuttene fikk vi beskjed om å holde igjen og ikke skyte på åpent mål, slik at vi fikk litt spill, sier hun.

Håndballjentene var både EM-klare og gruppevinnere før denne avsluttende kvalifiseringskampen, som Heidi Løke og Amanda Kurtović sto over kampen på grunn av skade og sykdom. Thea Mørk tok farvel med arenaen som banens beste mot Sveits.

Tonje Enkerud fikk sine første minutter på banen og var fornøyd med debuten.

– Det var litt nervepirrende i starten, men nå er jeg glad for å ha gjennomført de minuttene. Da jeg kom utpå der var det bare å nyte det. Jeg synes det fungerte bra, sier hun.

EM-kvalifisering kvinner
Norge–Sveits 41-18 (16-6)
Boligmappa Arena Larvik
2325 tilskuere
Norges målscorere: Sanna Solberg 9, Moa Högdahl 5, Thea Mørk 5, Marit Røsberg Jacobsen 5, Stine Skogrand 4, Kari Brattset 4, Stine Bredal Oftedal 2, Helene Gigstad Fauske 2, Emilie Hegh Arntzen 1, Veronica Egebakken Kristiansen 1, Vilde Mortensen Ingstad 1, Silje Solberg 1, Ingvild Bakkerud, Tonje Enkerud 1.
Toppscorer Sveits: Karin Weigelt 4
Utvisninger: Norge 1x2 min., Sveits 2x2 min.

Resultater fra EM-kvalifiseringen
Mer om kvalifiseringen til EM i Frankrike 2018
Mer om Håndballjentene

20180602-LKS-Mørk,-Thea-1.jpgThea Mørk ble kåret til banens beste. Foto: Ørn Borgen, NTB Scanpix

20180602-LKS-Skogrand,-Stine.jpgStine Skogrand. Foto: Ørn Borgen, NTB Scanpix

20180602-LKS-Solberg,-Fauske.jpgSanna Solberg (t.v.) og Helene Gigstad Fauske. Foto: Ørn Borgen, NTB Scanpix

2300 tilskuere fulgte kampen i Boligmappa Arena Larvik. Foto: Berit Roald, NTB Scanpix