Sander Sagosen. Foto: Carina Johansen/NTB Scanpix

Gode muligheter

Håndballgutta vant den første play off-kampen om VM-plass mot Sveits 32-26 i Stavanger lørdag kveld.

Selv om Sveits reduserte Norges timålsledelse til seks i sluttminuttene, har Håndballgutta fortsatt en god mulighet til å sikre VM-plass i returkampen.

Sander Sagosen scoret ti mål i den første av de to kampene.

– Vi må være på i kampen i Sveits. Det er fint at vi må være skjerpet, sa Sagosen til TV 2 etter kampen. Han avslutter gjerne en god sesong med VM-billett.

Landslagssjef Christian Berge synes første omgang var godkjent, i andre omgang var det litt for mye surr, sa han.

Håndballgutta slapp inn litt for mange mål de siste minuttene mot Sveits, som har ikke vært i mesterskap siden 2006. Norge har misset de to foregående play off, denne gang ser det lysere ut.

Sju minutter ut i 2. omgang var Norge 10 mål foran, 22-12. Det sto også 31-21 før sveitserne reduserte fire ganger på rad. Til slutt ble det 32-26.

Returkampen spilles tirsdag 12. juni i Zug.