Jeanett Egebakken Kristiansen scoret seks mål de første 30 minuttene mot Craiova. Foto: Terje Refsnes

Vipers vant med fire

Vipers er favoritt til å vinne EHF Cup for kvinner etter seier 26-22 over rumenske Craiova i den første finalen lørdag.

Et kvarter før slutt i Aquarama sto det likt 16-16. Styrken Vipers viste mot slutten kan bli utslagsgivende for tittelen.

Craiova vant bortekampene både i kvart- og semifinalene over sterke hjemmelag. Mot Vipers kom de til kort.

Begge lagene spiller sin første E-cupfinale. Fra 6-6 etter drøye 20 minutter tok Vipers ledelsen for første gang i kampen, men nøyde seg ikke med det. De skaffet seg en luke på fire mål, 10-6, før rumenerne igjen scoret.

Til pause ledet hjemmelaget 12-10, og halvparten av Vipers' mål ble satt inn av omgangens store spiller, Jeanett Egebakken Kristiansen. Hun ble kåret til banens beste spiller.

Seks mål noterte også Linn Jørum Sulland seg for etter pause, og med totalt åtte mål i oppgjøret overtok hun som turneringens toppscorer i den første finalekampen, som var Vipers' 50. kamp for sesongen.

Nå kan de kopiere Rostov, som vant EHF Cup forrige sesong etter å ha blitt slått ut av Champions League.

Vipers så ikke ut som noe finalelag etter halvspilt gruppespill i EHF Cup. Etter å ha blitt slått ut av Champions League tapte klubben de tre første kampene i gruppespillet i EHF Cup, men deretter snudde det og sørlendingene avsluttet med tre seirer.

Vipers tok klubbens første tittel med NM-gullet denne sesongen. Så fulgte seriegullet og de er fortsatt med i kampen om ytterligere to titler. Det kan bli en gullkantet sesong for Vipers.

Returkampen i finalen spilles i Romania fredag 11. mai kl. 18.30 norsk tid.