Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20171205_LKS_Grimsbo_Kari_Aalvik_640x360px.jpg
Foto: NTB Scanpix/Vidar Ruud

Tar landslagspause

Etter nærmere 13 begivenhetsrike år med Håndballjentene, tar Kari Aalvik Grimsbø pause fra landslaget.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hun har derfor meddelt landslagsledelsen at det er behov for en pause, og vil ikke delta på samlingen for Håndballjentene som starter 24. mai.

- Det er ingen enkel beslutning for meg å takke nei til landslaget nå. Jeg er veldig takknemlig for at jeg i så mange år har hatt muligheten til å spille på verdens beste landslag, og fått ta del i utrolig mange store opplevelser sammen med fantastiske mennesker, sier hun.

Og hennes 173 kamper landslaget er det blitt fantastiske resultater. I medaljesamlingen har hun to OL-gull og en bronse, to VM-gull, to sølv og en bronse og fem EM-gull. Hun ble kåret til beste målvakt i OL 2012 og 2016 og de siste tre årene i Champions League.

Hun forteller at hun fortsatt er topp motivert for videre satsing på håndball, men kroppen gir signaler på at totalbelastningen har vært for stor over lang tid.

- Toppidrett er krevende både fysisk og mentalt. Å spille for både klubb- og landslag har fungert fint i mange år, men de siste sesongene har behovet for mer restitusjon og fri til å samle overskudd for hode og kropp blitt tydeligere for meg. Det har jeg kommet fram til at jeg nå må ta hensyn til, forteller Grimsbø.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson og trenerteamet har stor respekt og forståelse for Grimsbø sin beslutning.

- Perioden etter det siste inngrepet i kneet i fjor, har vært krevende i forhold til den store belastningen det er å trene og spille i både toppklubb og landslag. Norge mister en fantastisk målvakt og stor idrettskvinne, men som alltid når slikt skjer vil andre få større mulighet og vokse på det. Vi ønsker Kari lykke til videre i Gyør hvor hun også vil få mere tid med sin familie, men hvem vet – kanskje vil en tid med mindre belastning en periode gjøre et comeback mulig senere? kommenterer landslagssjefen.

Kari Aalvik Grimsbø utelukker imidlertid ikke at hun vil komme tilbake på landslaget igjen på et senere tidspunkt.

- Slik situasjonen er nå, er det viktig for meg å kunne benytte periodene med landslagsaktivitet til å prioritere egen helse slik at jeg er i stand til yte 100 prosent for klubben. Det gir samtidig rom for mer tid med familien. Så får tiden vise om det blir overskudd og mulighet for mer landslagsspill på et senere tidspunkt, avslutter Grimsbø.

Kari Aalvik Grimsbø sine meritter

  • Landskamper/mål 173/001
  • Debut 28.09.2005
  • OL: 2 gull, 1 bronse
  • VM: 2 gull, 2 sølv, 1 bronse
  • EM: 5 gull
  • NM-gull og 15 sølvmedaljer med Byåsen
  • DM-sølv med Team Esbjerg
  • 3 gull i den ungarske cupen, 2 gull i serien
  • 2 gull og et sølv i Champions League med Gyør