Spenningen lever!

Herrenes andre sluttspillfinale endte med hjemmeseier, og det kreves dermed en tredje kamp for å avgjøre.

ØIF Arendal 33-29 på hjemmebane, og med Elverums seier i Terningen Arena søndag, må det en tredje finale til for å avgjøre hvem som blir årets sluttspillmestere.

Det startet fartsfylt og målfattig i Sør Amfi, og etter snaut ti minutters spill var stillingen 4-4. De neste minuttene var det Elverum som tok føringen, og etter drøyt 12 minutters spill tok ØIF Arendal time out. De lå da under 4-7.
De neste minuttene klarte Elverum å holde på forspranget, helt til hjemmelaget "plutselig" var foran på 9-8. En dårlig periode for Elverum fortsatte, og ØIF Arendal dro ytterligere ifra. De kom opp i ledelsen 12-8 før Elverum klarte å svare, men de siste minuttene før pause var det ØIF Arendal som lå foran. 17-14 var pauseresultatet.

I andre omgang var det også hjemmelaget som kom best i gang, og de var oppe i ledelsen 19-14 før Elverum så ut til å våkne. Da skjedde det mye på kort tid, og Elverum spilte seg opp til 19-17. Etter 12 spilte minutter i andre omgang utliknet Elverum ved Kevin Gulliksen, og fra da var det jevnt til slutt. Lagene byttet på å lede, og med fem minutter igjen å spille var stillingen 27-27. En utvisning til Elverum, etterfulgt av flere tekniske feil og et våkent hjemmelag gjorde imidlertid at ØIF Arendal tok en knapp ledelse - en ledelse Elverum aldri klarte å ta igjen.

Den tredje finalen spilles i Terningen Arena førstkommende tirsdag.