Kun ett mål skilte

En dobbeltredning i siste angrep gjorde at Craiova vant 52-51 over Vipers i finalen i EHF Cup fredag kveld.

Craiova vant den andre finalekampen 30-25 og sikret landets første Europacup-pokal siden Valcea vant i 2006. Begge lag debuterte i en E-cupfinale, og Vipers hadde allerede skrevet klubbhistorie ved å ta seg til finalen.

Katrine Lunde var så nær, så nær å gjenta triumfen med Rostov forrige sesong, men det holdt akkurat ikke for kristiansanderne i heksegryta i Craiova. 4215 tilskuere inne i hallen og et ukjent antall på utsiden av arenaen kunne til slutt juble over ettmålsseier i finalen.

Ifølge eurohandball.com var det 20 000 som ønsket billett til kampen.

Gledelig for Vipers var at Linn Jørum Sulland ble turneringens toppscorer med 78 mål og at Malin Aune var tilbake etter skulderskaden.

Craiova startet kampen best og etter 13 minutter var de fire målene fra forrige finale tatt igjen. Hjemmelagets ledelse var oppe i det dobbelte etter 20 minutter, 16-8. Like etter sidebytte ledet hjemmelaget 20-12, men utover i 2. omgang kom Vipers stadig nærmere. De kom imidlertid aldri nærmere enn ett mål bak. Uavgjort ville gitt pokal, på grunn av flere scorede bortemål.

En teknisk feil fra hjemmelaget 20 sekunder før slutt ga Vipers en sjanse til å sikre pokalen, men skuddet fra Emilie Hegh Arntzen ble stoppet av den rumenske keeperen. Returen ble fanget opp, men så kom den pokalvinnende dobbeltredningen.