Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20180603-Allstars-kampen-640x360px.jpg
Foto: Espen Solli

Jentene gir tilbake

Søndag kveld entrer både dagens og tidligere landslagsspillere gulvet i Larvik til inntekt for Plan.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Håndballjentene gir tilbake» er en stjernespekket veldedighetssending der gamle landslagsstjerner skal spille mot gjengen som spiller på landslaget i dag.

Håndballkampen sendes i samarbeid med Plan International Norge i Boligmappa Arena i Larvik, der kjente og kjære profiler skal sette fokus på barns rettigheter og betydningen av å jobbe langsiktig for å skape trygge lokalsamfunn for barn i utviklingsland. Målet med sendingen er å skaffe flere Planfaddere.

Landslaget skal som vanlig ledes av Thorir Hergeirsson, mens All Stars-laget ledes av Marit Breivik. Breivik gjør med dette et minicomeback som trener med spillere hun har jobbet tett med i mange år som landslagstrener, blant andre Karoline Dyhre Breivang, Heidi Tjugum og Trine Haltvik. Både Breivik og Hergeirsson ser fram til å lede sine respektive lag i den spesielle kampen, og ifølge Hergeirsson var ikke Håndballjentene vanskelige å be da ideen om en slik kamp ble lansert.

– Vi er opptatt av samfunnsengasjement, og tente på ideen om å delta på veldedighetskampen for å bidra til å gjøre verden litt bedre for noen flere, sier Hergeirsson.

Kjendiser skal prøve seg

For å utjevne nivåforskjellen mellom landslaget og All Stars-laget vil det nemlig underveis i kampen gjøres flere kjendisbytter på landslaget, der kjente navn fra kultur, media og idrett skal få bryne seg på håndballbanen.

Blant kjendisene TV-seerne får se i aksjon er «Skam»-stjerne Iman Meskini, snowboardutøver Silje Norendal, tidligere «Idol»-vinner Jorunn Stiansen og komikerne Lisa Tønne og Cecilie Steinmann Neess.

Også Solveig Kloppen børster støv av gamle håndballferdigheter med gjesteopptreden på kjendisbenken til landslaget. Programlederen besøkte nylig Uganda sammen med Plan, der hun fikk et sterkt møte med en foreldreløs søskenflokk på fire.

– Jeg har sett på nært hold hvor god hjelp Plan gir. Hvis jeg kan bidra til å hjelpe ett barn er det verdt det, sier Kloppen.

Hun satser på å spille ving på landslaget, og gleder seg til å kjenne på lagfølelsen igjen.

– Jeg spilte håndball fra jeg var ti til jeg var 20, lenger enn talentet skulle tilsi. Jeg var håndballens svar på Øyvind Leonhardsen, best uten ball. Men jeg var veldig treningsvillig, sier hun.

«Håndballjentene gir tilbake» sendes på TV 2 søndag 3. juni kl. 19.30.