Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20170927-lks-jacobsen-marit-rosberg640.jpg
Marit Røsberg Jacobsen i kampen mot Ukraina i Stjørdal. Foto: NTB Scanpix

Debutanter i Ukraina

Det ble ikke akkurat fartsfylt da Håndballjentene sikret seier 26-21 i den ukrainske hovedstaden onsdag.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Håndballjentene er allerede EM-klare, men vil gjerne vinne alle kampene i kvalifiseringen. Kvalifiseringens nest siste kamp ble brukt til å teste flere spillere med få landskamper og ga rom for tre debutanter.

Kampen ble spilt i naboarenaen der Champions League-finalen i fotball ble spilt for noen dager siden. Norge stilte uten flere av de mest erfarne spillerne. Veronica Egebakken Kristiansen var lagkaptein, slik hun har vært denne sesongen i FC Midtjylland.

Kampen var jevnspilt. Da det sto 7-7 etter de første 20 minuttene kom dagens første debutant på banen, Moa Högdahl. Fem minutter senere kom Ingvild Bakkerud inn til sin debut. To minutter før hvilen fikk hun sin første landslagsscoring da hun satte inn 10-8, som også ble pauseresultatet. Tonje Enkerud ble sittende på benken i debuten, men får sikkert sjansen på banen i lørdagens kamp.

Stine Skogrand scoret sitt 100. landslagsmål midtveis i 2. omgang, da ukrainerne stadig nærmet seg i målprotokollen. Fem minutter før slutt var de kun ett mål bak på 19-20, men de norske jentene avsluttet med 6-2 de siste fem minuttene og sørget for en grei seier.

– Det er mye positivt å ta med seg etter dette. Vi ser at vi har mange nye relasjoner, det er noen debutanter og noen som er litt ferske. Det er litt blandet, men i det store og hele mye positivt å ta med videre, sa Thorir Hergeirsson til Viasat 4 etter kampen.

Lørdag avsluttes EM-kvalifiseringen mot Sveits i Boligmappa Arena Larvik.

FAKTA
EM-kvalifisering kvinner
Ukraina–Norge 21-26 (8-10)
Palace of Sport, Kiev
1500 tilskuere
Norges målscorere: Veronica Egebakken Kristiansen 5, Marit Røsberg Jacobsen 5, Jeanett Egebakken Kristiansen 4, Emilie Hegh Arntzen 2, Stine Skogrand 2, Amanda Kurtović 2, Thea Mørk 2, Heidi Løke 1, Kari Brattset 1, Helene Gigstad Fauske 1, Ingvild Bakkerud 1.
Toppscorer Ukraina: Iryna Glibko 7
Utvisninger: Ukraina 3x2 min., Norge 2x2 min.

Resultater fra EM-kvalifiseringen
Mer om kvalifiseringen til EM i Frankrike 2018
Mer om Håndballjentene