Borteseier

Det ble borteseier i den første sluttspillfinalen i eliteserien for kvinner tirsdag kveld.

Den første sluttspillfinalen for kvinner ble spilt i Boligmappa Arena i Larvik tirsdag kveld.

Det var hjemmelaget som startet best tirsdag. Selv om begge lag spilte seg til gode sjanser, storspilte Guro Rundbråten i Larviks mål, og lot få baller passere. Larvik derimot fikk ballen i mål både fra distanse og fra 6-meter.

Den andre omgangen ble en maktdemonstrasjon uten sidestykke av gjestene fra Kristiansand. Vipers snudde kampen totalt; etter å ha ligget under med to mål til pause vant bortelaget med hele syv mål og stillingen 29-22.
- Vi måtte grave litt dypere i pausen. Vi fikk ekstra krefter bakover og Katrine fikk mer styr på alt sammen helt bakerst, kommenterte Vipers-trener Kenneth Gabrielsen til Aftenposten etter kamp.

Vipers har det beste utgangspunktet for å sikre seg sluttspillseieren og dermed ta trippelen denne sesongen. Larvik sine 16 sluttspilltitler har kommet på rad, bare avbrutt av en periode der turneringen ikke ble arrangert. Med syv mål å ta igjen i returkampen ser det ut til at Larvik kan bli stående med 55 titler, mens Vipers tar sine tre første.

Returkampen spilles i Aquarama i Kristiansand lørdag 19. mai klokken 17:15.

Kamphendelser og målscorere finnes på Håndball LIVE.