Kari Brattset ble toppscorer for andre kamp på rad. Her mot Larvik onsdag. Foto: Svein André Svendsen/NHF

Vipers til finale

Vipers vant 29-23 over Viborg i semifinalen i EHF Cup og er klar for sin aller første E-cupfinale!

Sørlendingenes historiske finaleplass kom etter en spennende kamp der hjemmelaget for andre gang på fire dager mønstret fullsatt hjemmearena som heiet de til en avgjørende seier. Seieren var til og med dobbelt så stor som den trengte å være for at klubben skulle nå sin første E-cupfinale.

De oppsatte israelske dommerne ble forhindret på reisen, så Kjersti Arntsen og Guro Røen steppet inn som dommere i kampen.

Danskene hadde slått ut Byåsen og Larvik, men da det var norsk motstand for tredje gang på rad måtte de gi tapt.

Marta Tomac er friskmeldt etter skadeperioden og fikk sine første minutter på banen mot danskene.

Kari Brattset ble kampens toppscorer med ni mål. Hun drar til Ungarn etter sesongen. I pausen presenterte Vipers erstatteren hennes. Hanna Yttereng bytter fra Byåsen til laget som kan bli seriemester mandag. Antakelig fylles Aqauarama igjen, det kan fort bli utdeling av gullmedaljer.

Craiova blir motstander i finalen etter uavgjort 18-18 mot Kastamonu. Det viste seg at rumenernes ettmålsseier i Tyrkia forrige helg skulle bli utslagsgivende.

Tirsdag trekkes rekkefølgen på finalene. Finaledatoene er 5.–6. og 12.–13. mai.