Kristian Sæverås. Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix

Seier i jevn kamp

Kristian Sæverås kom tidlig inn i Norges mål og var sentral da Island ble beseiret da Gjensidige Cup startet.

Norge vant 31-29 i en kamp der trener Christian Berge slapp til både debutanter og spillere med få landskamper. Håndballgutta er i en periode der nye ting skal testes både defensivt og offensivt. Til TV 2 fortalte Berge at 5-1 i forsvar og venstrehendt spiller i midten var noe av det han vil prøve ut under Golden League-turneringen, der verdensmester Frankrike venter lørdag og olympisk mester Danmark er siste motstander i Sotra Arena søndag.

Sander Sagosen hvilte en vond rygg og andre var ute med skade.

Kristian Sæverås kom inn midt i 1. omgang og reddet og reddet som han aldri skulle ha gjort annet på A-lagsnivå. Han var med på å sikre seieren. Etter kampen ble han kåret til banens beste.

– Dette var drømmedebuten! Jeg er veldig fornøyd, i hvert fall med 1. omgang. Jeg var litt nervøs, men gledet meg til å spille, sa han til TV 2.

Christian Berge synes det var moro med målvaktens pangåpning. Om kampen generelt var han mer fornøyd med de siste 30 enn første halvdel.

Herman Vildalen fikk sin debut og klarte seg fint foran 2700 tilskuere i Sotra Arena, der publikum fikk se Frankrike–Danmark etter Norges åpningskamp.