Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Pettersen,-Anders-Holand_LMB.jpg
Foto: Kirsten Birkeland/NHF

Ny beachtrener

Anders Holand Pettersen (bildet) er den nye treneren for beachgutta. Han overtar etter Kjetil Lundeberg.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den nye treneren er fra Sandefjord, er 31 år gammel og har solid håndballerfaring både som spiller og trener. Og i hjembyen har beachhåndballen stått sterkt i mange år.

- Jeg har spilt beachhåndball selv i mange år og tok med meg kunnskapen og gleden med beachhåndball da jeg flyttet til Oslo. Det har blant annet ført til at vi har fått bygget to baner på Kjelsås hvor jeg jobber som sportslig leder. Så har jeg i mange år tatt med meg lag jeg har trent til beach-NM i Sandefjord. De siste årene har jeg også spilt selv sammen med OSI, forteller Pettersen.

Valget av sandefjordingen var enkelt og et steg i riktig retning, skal vi tro fagrådgiver i NHF, Harald Madsen. Ved å engasjere Anders til denne jobben, oppnår vi å forynge både trener- og spillersiden i beachhåndballen på herresiden.

Anders er vokst opp i en håndballfamilie der alle de tre barna har spilt håndball på høyt nivå. Nokså naturlig når pappa heter Gunnar Pettersen og har vært trener for de norske Håndballgutta i en årrekke.

Selv er den nyansatte treneren Norgesmester og to ganger seriemester Sandefjord TIF. Han har også fått med seg både gull og sølv i Beach-NM.

Trenerkarrieren startet da han flyttet til Oslo i 2006, og treneroppdragene har vært varierte – helt fra J12 i Kjelsås til assistent på Stabæks elitelag for kvinner denne sesongen. For tiden er han engasjert som trener for regionalt landslagsmiljø J00/01 i Øst, samt trener på Wang toppidrett Oslo. Studiene har resultert i at han er økonom fra BI og pedagog fra Norges Idrettshøyskole. Av håndballutdanning skal han i løpet av våren skal han avlegge praktisk eksamen på trener 2, og han tar sikte på å starte på trener 3-utdanningen høsten 2018.

Før han tar fatt på beachtrenerjobben har han en oppfordring:

- Jeg synes beachhåndball har fått et unødvendig dårlig rykte fra spillere og trenere som ikke har prøvd idretten ordentlig. Personlig hatt jeg gode resultater og opplevelser med alle lag jeg har trent som har brukt litt tid på beachhåndball utenom sesongen perioden fra slutten av april og frem til starten av august. Det har overføringsverdi til vanlig håndball og det gir også en ekstra motivasjon til spillere å få lov til å være ute og utfolde seg i sanden etter en lang sesong innendørs i hall.