Fyllingen røyk ut

FyllingenBergen hadde fem mål å ta igjen i returoppgjøret mot AHC Potassia Turda på hjemmebane mandag.

Selv om Fyllingen fikk den beste starten på bortebane forrige helg, hjalp ikke det stort til slutt. Å ta igjen fem mål, riktig nok på hjemmebane, mot fjorårets Challenge Cup-finalist ble en litt for tøff jobb for bergenslaget.

FyllingenBergen fikk en god start, med høyt tempo, men klarte aldri å ta igjen gjestenes forsprang.
Jostein Epland scoret kampens første mål etter et snaut minutt spill, og før det var gått to og et halvt minutt var hjemmelaget foran 3-1.
Da våknet imidlertid gjestene, og etter 10 minutter spilt, var stillingen 5-5.
Minuttet senere gikk AHC Potaissa Turda opp i ledelsen 5-6, og Fyllingen tok time out.

Dette hjalp lite, da det eneste Fyllingen klarte å varte opp med de neste minuttene var tekniske feil og slurvete spill.
Potaissa Turda gikk opp til 5-7 før Fyllingen strammet inn forsvaret, og presset gjestene til å ta time out.

12 minutter før pause fikk Potaissa en utvist, mens Fyllingen scoret på 7-meter. De neste minuttene ble målrike, og med snaut åtte minutter igjen til pause gikk Fyllingen opp i ledelsen 11-9. Fyllingen klarte å holde denne ledelsen, og til pause viste tavla 14-12.

Andre omgang startet omtrent som andre omgang sluttet, men etter 7 minutters spill utliknet gjestene fra Romania til 16-16.
15 minutter før slutt var stillingen 21-20 i hjemmelagets favør, og minuttet senere hadde de økt denne ledelsen til 23-20. Skulle det gå?
Fyllingen klarte å holde seg foran de neste minuttene, og med bare fem minutter igjen å spille ledet de 28-25.

"Plutselig" var stillingen blitt 31-28, og Fyllingen hadde mulighet til å øke til en firemålsledelse. Det ble imidlertid bare med et stolpeskudd, og i stedet kunne Potaissas forsvarssjef Nenad Savic sette inn gjestenes 29. scoring.
Til slutt endte det 32-30 til FyllingenBergen, eller 59-56 sammenlagt i Potaissas favør.

Dermed ble det semifinale i Challenge Cup for andre år på rad for AHC Potaissa Turda, som i fjor møtte Sporting Lisboa i finalen.

FyllingenBergen er nå ferdige med årets internasjonale sesong, og kan konsentrere seg om hjemlig sluttspill i stedet.